Baby box zwart

Een must have voor je pasgeboren kindje is een baby box zwart. Deze zet je meestal in de woonkamer en is handig om je baby tussendoor neer leggen voor een slaapje of als je je handen even wilt vrijmaken. Het kiezen van de juiste zwarte baby box is nog best een uitdaging vanwege de vele opties die beschikbaar zijn. In dit artikel bespreken we de belangrijkste aspecten die je moet overwegen bij het kiezen van een box.

Onze Top 10 Baby box zwart

3
Europe Baby Box Arike II Mat Zwart
Nee | Zwart | Vorm: Rechthoek | Materiaal: Hout
Nu bekijken Bol.com
5
Box Inklapbaar Hugo Beuken Zwart
Nu bekijken Vanastenbabysuperstore.nl
7
Box Bopita Lynn Zwart/Naturel
Nu bekijken Vanastenbabysuperstore.nl
8
Bopita Box Rondo - Ø102 cm. - Matte Black
Nee | Matte Black | Vorm: Rond | Materiaal: Hout
Nu bekijken Bol.com
9
Box Cabino Dayley Zwart
Nu bekijken Vanastenbabysuperstore.nl
10
Cabino Babybox Inklapbaar Met In Hoogte Verstelbare Bodem Luxe Zwart
Nee | Zwart | Vorm: Rechthoek | Materiaal: Hout
Nu bekijken Bol.com

Hoe koop je de ideale zwarte baby box voor jouw kindje?

Er zijn een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten bij het kopen van een baby box zwart, zoals de veiligheid van de box, het materiaal waarvan het gemaakt is en de grootte. Hieronder bespreken wij de belangrijkste punten.

1. Veiligheid

Het allerbelangrijkste voor jouw kindje is natuurlijk de veiligheid. Dus kun je het beste kiezen voor een stevige box gemaakt van sterke materialen. Controleer of alle onderdelen goed vastzitten en er geen scherpe randen of losse onderdelen zijn waar je kindje zich aan kan bezeren.

Daarnaast is de bodemhoogte ook belangrijk bij het kiezen van een box. Vaak wordt er gekozen voor een babybox zwart met verstelbare bodem, waardoor je de box kunt aanpassen aan de groei van je kindje. Begin met de bodem op de hoogste stand voor pasgeborenen en verlaag de bodem wanneer je baby begint te zitten of te staan om te voorkomen dat hij/zij eruit kan klimmen.

2. Afmetingen en vorm

Babyboxen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Het is belangrijk om er een te kiezen die past bij de ruimte en stijl van je huis. De standaard afmeting voor een box is 80 x 100 cm. Dus meet de ruimte op waar je de box wilt neerzetten zorgvuldig op voordat je er een koopt.

Bij het kopen van een zwarte box heb je keuze uit drie vormen: rechthoek, vierkant of rond. Een zwarte ronde box heeft als voordeel dat er geen scherpe punten aan de buitenkant zitten. Je baby zal hier nog niet veel last van hebben, maar dit is vooral handig als je nog een klein kind hebt rondlopen. Zo creëer je een veilige speelomgeving rondom de stijlvolle box.

Een rechthoekige of vierkante box heeft daarentegen als voordeel dat je deze vaak makkelijker kwijt kunt, zodat de box precies  in dat ene hoekje past.

3. Inklapbare baby box

Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor een inklapbare box. Handig want zo staat de zwarte box niet in de weg. Een inklapbare box koop je bijvoorbeeld voor op de camping of bij opa en oma. Maar het kan ook handig zijn als je maar een kleine woonkamer hebt en je de box uit het zicht wilt hebben wanneer je baby in zijn of haar wiegje ligt te slapen.

4. Met of zonder lade?

Een zwarte baby box met lade is super handig omdat je door de lade extra opbergruimte creëert voor in de babykamer! De lade van deze praktische box zit wel op de grond. Daarom is het niet handig om hierin spullen op te bergen die je dagelijks nodig hebt.

Een zwarte babybox met lade biedt extra opbergruimte, maar een box zonder lade heeft ook zijn voordelen. Zo is schoonmaken onder de box makkelijker, wat stof voorkomt. Het geeft ook een ruimtelijker aanzicht en is vaak goedkoper, vanwege het gebruik van minder materiaal.

5. Andere opties en accessoires

Babyboxen zwart zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kunnen verschillende functies en accessoires hebben. Uiteindelijk wil je natuurlijk dat de kamer een vette stijl heeft, zo kan het leuk zijn om jouw nieuwe baby box te combineren met een zwarte lockerkast. Dus overweeg welke functies voor jou belangrijk zijn en die je wilt dat de babybox biedt. Enkele veel voorkomende functies zijn:

In hoogte verstelbare bodem

Zoals eerder vermeld, kan een zwarte box met verstelbare bodem nuttig zijn naarmate je baby groeit en meer bewegingsvrijheid krijgt. Dit zorgt niet alleen voor een veilige omgeving, maar ook dat je de box baby zwart langer kunt blijven gebruiken. Dit is een erg praktische keuze voor de ouders.

Wieltjes

Sommige babyboxen hebben ook handige wieltjes, waardoor je ze gemakkelijk kunt verplaatsen zonder dat je ze hoeft op te tillen. Zorg er wel voor dat de box met wieltjes standaard voorzien zijn van een rem om te zorgen dat hij niet onverwachts verplaatst.

6. Het materiaal

In principe wordt elke zwarte box gemaakt van hout. Echter er zijn wel verschillende soorten hout.

Massief hout

Massief hout is een goede keuze voor een stevige box. Een stevige gelakte box gemaakt massief hout kan jaren mee. Dit betekent dat meerdere kindjes (en ouders) er plezier van kunnen hebben. Wat goed is voor je portemonnee en het milieu.

MDF

Tegenwoordig wordt er ook steeds vaker MDF gebruikt voor het maken van een box. Het voordeel om te kiezen voor een stevige MDF box is meestal dat deze goedkoper is dan massief hout.

7. Ontwerp

Het oog wil natuurlijk ook wat. Daarom is het goed om te kijken of het design van de babybox ook past bij de rest van de woonkamer. Is deze bijvoorbeeld modern of meer klassiek? Kies je voor een platte spijl of ronde spijl? Met de kleur zwart zit je altijd al goed. Dit is neutraal en past bij elk interieur. Bovendien zie je weinig vlekken en krassen. Maar kies je voor een hoogglans of mat zwarte box?

8. De prijs

Zwarte babyboxen zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Bepaal van tevoren een maximale prijs en zoek naar een babybox die aan je eisen voldoet binnen dat budget. Babyboxen zijn al te koop vanaf €100 en kunnen oplopen tot €300. Het is belangrijk om te investeren in een veilige en duurzame box baby zwart, maar je hoeft niet per se de duurste optie te kiezen.

Koop de ideale zwarte babybox voor jouw kleintje!

Het kiezen van de juiste zwarte babybox is een belangrijke beslissing voor elke ouder. Veiligheid, afmetingen, gemak en functies zijn allemaal belangrijke overwegingen bij het maken van je keuze. Kies je bovendien voor een vierkante of ronde box? Of toch liever een inklapbare box om ruimte te besparen? Door zorgvuldig onderzoek te doen en rekening te houden met de behoeften van je baby en je gezin, kun je een babybox vinden die perfect bij jullie past.

Zelf de babybox zwart verven

Heb je een (oude) babybox en wil je die zelf de babybox zwart verven? Dat kan! Echter er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten.

  • Kies altijd voor een watergedragen lak. Deze bevat minder schadelijke stoffen voor de baby en voor jou tijdens het verven en is bovendien ook nog eens beter voor het milieu.
  • Voordat je begint: schuur de box licht op met fijn schuurpapier en ontvet daarna de babybox.
  • Voor het beste resultaat om de babybox zwart verven, breng je minimaal twee lagen aan.

Wij kwamen deze leuke en duidelijke uitleg van kleurvol wonen tegen over je babybox zwart verven!

 

Zwart in huis
Logo