Douchecabine zwart

Als je kiest voor een douchecabine zwart dan betekent dit dat je een douchecabine koopt met een zwart of een matzwart profiel.  Vroeger gebruikte men ook nog wel eens de term douchecel zwart. Echter tegenwoordig wordt er eigenlijk altijd over een douchecabine gesproken. Dit is dan een kant-en-klare oplossing om je douche af te schermen als je bijvoorbeeld geen open inloopdouche wilt.

Voordelen douchecabine zwart

Een douchecabine heeft een aantal voordelen ten op zichten van een open inloopdouche.

  • Water. Door de gesloten cabine blijft het water in de douche. Dit is vele malen makkelijker dan bij een inloopdouche waar het water over de hele vloer terecht kan komen en waar je na het douchen aan de slag moet met een vloerwisser om de vloer weer te drogen.
  • Warmte. Nog een bijkomend voordeel is dat ook de warmte in de cabine zelf blijft. Dit is vooral handig als je een wat koudere badkamer hebt of als je minder energie wilt verbruiken.
  • Meerdere vormen. De douchecabine heb je ook in andere vormen zoals kwartrond. Hierbij kun je een hoekinstap creëren. Dit is bij een inloopdouche heel lastig te creëren en een zwarte kwartronde douchecabine met hoekinstap is bijvoorbeeld handig op een wat kleinere badkamer.

Top 10 douchecabine zwart

Ben jij op zoek naar een zwarte douchecabine voor op je badkamer? Zoek niet verder! Je kunt hier het aanbod van diverse partners vergelijken! De douchecabine zwart is momenteel gigantisch populair, waardoor er ook veel keuze is. Wij leggen je onderaan deze pagina uit waar je op moet letten bij het kopen van een zwarte douchecabine.

1
Diamond Line Enza - Douchecabine - 80x80 - Vierkant - Mat Zwart - Schuifdeur - Hoekinstap
Vierkant | Zonder douchebak
| Hoogte: 185 cm | Breedte: 80 cm
Nu bekijken Bol.com
2
Sanifun douchecabine Gale 700 x 700 HT Black
Kwartrond | Inclusief douchebak | Hoogte: 205 cm | Breedte: 70 cm
Nu bekijken Bol.com
3
Douchecabine Skyline Schuifdeur Hoekinstap Nano 100x100x200 Vierkant Mat Zwart
Douchecabine Skyline Schuifdeur Hoekinstap Nano 100x100x200 Vierkant Mat Zwart
Nu bekijken Douche-concurrent.nl
5
Wiesbaden Douchecabine 90x90x190 cm - mat zwart - antikalk
Vierkant | Zonder douchebak
| Hoogte: 200 cm | Breedte: 0 cm
Nu bekijken Bol.com
6
Wiesbaden Douchecabine Compleet Jupiter incl. Douchekolom en Zwarte Achterpanelen - 90 x 90 x 225 cm.
Kwartrond | Inclusief douchebak | Hoogte: 200 cm | Breedte: 90 cm
Nu bekijken Bol.com

Waar moet je op letten bij het kopen van een douchecabine zwart?

Als je een zwarte douchecabine wilt kopen dan is het aanbod heel groot. Er zijn daarom een aantal belangrijke aspecten om op te letten.

  • De vorm.
  • Type instap.
  • Type deur.
  • De afmeting.
  • Het soort glas.
  • Met of zonder douchebak.

De vorm

De meeste douchecabines zijn vierkant. Je hebt echter ook douchecabines die kwartrond zijn. Op die manier heb je geen “scherpe” punt die de badkamer insteekt, maar een ronde punt en hiermee bespaar je plaatst. Handig dus voor de wat kleinere badkamer waar er niet zoveel ruimte is voor de uitstap. Daarnaast heb je ook nog de zwarte douchecabine rechthoek. Deze zorgt voor extra ruimte en wordt dus vooral gebruikt in de wat grotere badkamer.  

Type instap

Deze is erg afhankelijk van de vorm. Een douchecabine met een voor of zij instap heeft een vierkante of rechthoekige vorm. Een hoekinstap heb je altijd bij een douchecabine die kwartrond is en daarnaast kun je dit ook tegenkomen bij een vierkante douchecabine.

Afmetingen

Hierbij is de douchecabine zwart 90 x 90 cm de meest gangbare afmeting. Heb je net iets minder ruimte? Dan is 80 x 80 cm ook een zeer gangbare afmeting. Bij een rechthoekige douchecabine zijn de twee zijdes van verschillende lengte. Een lengte is bijna altijd 80 cm of 90 cm. De andere lengte is langer en is in dat geval tussen de 90 en 120 cm. Een standaardmaat voor de douchecabine rechthoek is 90 x 120 cm.

Soort glas

Ook bij de keuze van het glas voor jouw perfecte zwarte douchecabine moet je op een aantal aspecten letten. Allereerst de keuze tussen helder glas of glas dat niet 100% doorzichtig is. Vaak wordt dit glas rook-, opaal- of melkglas genoemd. Dit glas heeft een filter waardoor je niet duidelijk kunt zien wat er binnen in de douchecabine gebeurt. Wel zo fijn als je meer van privacy houdt.

Daarnaast is ook de dikte van het glas belangrijk. In principe geldt hoe dikker het glas hoe steviger en veiliger de douchecabine. De glasdikte begint bij 4 mm, maar dit is vrij dun. Standaard is tussen de 5 en 8 mm. Standaard wordt er tegenwoordig bijna alleen nog maar gebruikgemaakt van veiligheidsglas. Dit betekent ten eerste dat de kans dat het glas kapotgaat heel klein is. Maar ook dat als het wel kapot gaat, het glas niet in duizenden kleine scherven breekt zoals bij standaardglas, maar dat de losse stukjes aan elkaar blijven plakken.

Als laatste is het handig om te kiezen voor antikalkglas. Zeker als er veel kalk in het water zit en als je kiest voor een douchecabine met zwarte profielen dan wil je kalkaanslag voorkomen.

Douchecabine zwart met of zonder douchebak

Los van de douchecabine kun je soms ook een complete set met douchebak kopen. Als je deze samen koopt, dan weet je zeker dat ze zo goed mogelijk bij elkaar aansluiten en ook vaak qua uiterlijk heeft de douchecabine zwart en de douchebak dan dezelfde stijl.

Zwart in huis
Logo