Douchecabine zwart

Wil jij een mooie douche in je badkamer met twee glazen wanden en een mooi zwart profiel? Bekijk dan de mogelijkheden van een zwarte douchecabine! Deze douchecabine biedt een geborgen optie om heerlijk te douchen als he liever geen inloopdouche wilt. Wij tonen je onze favoriete douchecabines zwart en geven je ook tips waar je op moet letten bij de aankoop!

Onze Top 10 douchecabine zwart

Ben jij op zoek naar een nieuwe douchecabine voor op je badkamer? Zoek niet verder! Je kunt hier het aanbod van diverse partners vergelijken! 

Voordelen douchecabine

Zwarte douchecabines hebben een aantal voordelen ten op zichten van een open inloopdouche met losse douchewand.

  • Water. Door de gesloten cabine blijft het water in de douche. Dit is vele malen makkelijker dan bij een inloopdouche waar het water over de hele vloer terecht kan komen en waar je na het douchen aan de slag moet met een vloerwisser om de vloer weer te drogen.
  • Warmte. Nog een bijkomend voordeel is dat ook de warmte in de cabine zelf blijft. Dit is vooral handig als je een wat koudere badkamer hebt of als je minder energie wilt verbruiken.
  • Vocht. Ook het vocht of de stoom van het douchen blijft bij een zwarte douchecabine veel meer in de douche hangen. Hierdoor heb je er minder last van in de rest van je badkamer, bijvoorbeeld door een beslagen spiegel. Bovendien kun je dit met een goed ventilatiesysteem vervolgens makkelijker opzuigen.
  • Verschillende vormen. De douchecabine heb je ook in andere vormen zoals kwartrond. Hierbij kun je een hoekinstap creëren. Dit is bij een inloopdouche heel lastig te creëren en een zwarte kwartronde douchecabine met hoekinstap is bijvoorbeeld handig voor een kleine badkamer.

Waar moet je op letten bij het kopen van een douchecabine zwart?

Als je een zwarte douchecabine wilt kopen dan is het aanbod heel groot. Naast de stijlvolle look zijn er ook een aantal aspecten om op te letten zodat je nieuwe cabine ook het benodigde praktische gemak heeft:

  • De vorm
  • Type instap
  • Type deur
  • De afmeting
  • Het soort glas
  • Met of zonder douchebak

De vorm douchecabine

Vierkant

De meeste zwarte douchecabines zijn vierkant, waarbij beide zijden dus even lang zijn. Een vierkante douchecabine biedt meestal voldoende ruimte om je uitgebreid te kunnen wassen zonder te stoten.

Kwartrond

Je hebt echter ook kwartronde douchecabines. Op die manier heb je geen “scherpe” punt die de badkamer insteekt, maar een ronde punt en hiermee bespaar je plaatst. Handig dus voor de wat kleinere badkamer waar er niet zoveel ruimte is voor de uitstap.

Rechthoek

Daarnaast heb je ook nog de zwarte douchecabine rechthoek. Deze zorgt voor extra ruimte en wordt dus vooral gebruikt als je een grote badkamer hebt. Bovendien heb je dan in sommige gevallen de optie om twee douchekoppen naast elkaar te plaatsen.

Type instap

Deze is erg afhankelijk van de vorm. Een douchecabine met een voor of zij instap heeft een vierkante of rechthoekige vorm. Een hoekinstap heb je altijd bij een douchecabine kwartrond en daarnaast kun je dit ook tegenkomen bij een vierkante douchecabine.

Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor de douche, zodat je makkelijk kunt uitstappen. Leg er ook een badmat neer, zodat je de kans op uitglijden verkleint en je lekker warme voeten hebt.

Afmetingen

Los van welke vorm zwarte douchecabine je koopt, komen ze ook in vele verschillende afmetingen.  De douchecabine zwart 90×90 cm is de meest gangbare afmeting. Heb je net iets minder ruimte? Dan is 80×80 cm ook een zeer gangbare afmeting. Houd er wel mee dat deze iets kleiner is, dus dat je minder beweegruimte hebt. 

Bij een rechthoekige douchecabine zijn de twee zijdes van verschillende lengte. Een lengte is bijna altijd 80 cm of 90 cm. De andere lengte is langer en is in dat geval tussen de 90 en 120 cm. Een standaardmaat voor de douchecabine rechthoek is 90 x 120 cm.

Type glas

Ook bij de keuze van het glas voor jouw perfecte zwarte douchecabine moet je op een aantal aspecten letten. Allereerst de keuze tussen helder glas of glas dat niet 100% doorzichtig is. Vaak wordt dit glas rook-, opaal- of melkglas genoemd. Dit glas heeft een filter waardoor je niet duidelijk kunt zien wat er binnen in de douchecabine gebeurt. Wel zo fijn als je meer van privacy houdt.

Daarnaast is ook de dikte van het glas belangrijk. In principe geldt hoe dikker het glas hoe steviger en veiliger de douchecabine. De glasdikte begint bij 4 mm, maar dit is vrij dun. Standaard is tussen de 5 en 8 mm. Ook wordt er tegenwoordig bijna alleen nog maar gebruikgemaakt van veiligheidsglas. Dit betekent ten eerste dat de kans dat het glas kapotgaat heel klein is. Maar ook dat als het wel kapot gaat, het glas niet in duizenden kleine scherven breekt zoals bij standaardglas, maar dat de losse stukjes aan elkaar blijven plakken.

Als laatste is het handig om te kiezen voor antikalkglas. Zeker als er veel kalk in het water zit en als je kiest voor een douchecabine met zwarte profielen dan wil je kalkaanslag voorkomen. Vaak gebeurd dit via een speciale nano coating.

Douchecabine zwart met of zonder douchebak

Los van de douchecabine kun je soms ook een complete douchecabine kopen. Dit betekent dat je een set koopt met douchebak erbij. Als je deze samen koopt, dan weet je zeker dat ze zo goed mogelijk bij elkaar aansluiten. Ook hebben bij complete douchecabines de douchebak als opbouw dezelfde stijl waardoor het mooi als één geheel oogt!

De prijs

Net zoals bij bijna al grote aankopen die je doet, is er ook bij zwarte douchecabines kopen sprake van veel prijsverschil.

Als je kiest voor een goedkope douchecabine, dan betekent dit vaak dat de kwaliteit van het glas minder goed is. Dat kan zijn dat het glas minder dik is en/of geen antikalk coating heeft. Ook het profiel kan bij een goedkope douchecabine van mindere kwaliteit zijn en sneller stuk gaan.

Een duurdere variant heeft vaak een beter glas en ook de afwerking van het profiel en de andere zwarte details is beter. Denk hierbij aan sterker materiaal wat een luxe uitstraling geeft.

Zwart in huis
Logo