Douchewand zwart

Met een zwarte douchewand kan je aan elke badkamer een unieke en stijlvolle uitstraling geven. Naast dat deze douchewand praktisch is, is hij ook erg mooi. Je kan ze zowel gebruiken wanneer je een industriële badkamer hebt, maar het past bijvoorbeeld ook perfect in een moderne badkamer, dankzij de strakke vormgeving en rechte lijnen. Steeds meer mensen geven hun voorkeur aan een douchewand zwart. Bekijk hier de beste modellen en waar je op moet letten bij de aankoop!

Onze top 10 douchewand zwart

1
vidaXL Inloopdouchewand 115x195 cm mat ESG-glas zwart
Breedte: 115 cm | Hoogte: 195 cm | Vaste wand | Transparant glas
Nu bekijken Bol.com
5
Viidako – iikuna inloopdouche – Mat Zwart – Nano Coating – Veiligheidsglas - Super prijs/kwaliteit verhouding!
Breedte: 110 cm | Hoogte: 200 cm | Vaste wand | Transparant glas
Nu bekijken Bol.com
6
Badplaats Douchewand Denton 140 cm x 195 cm - Zwart - Veiligheidsglas Inclusief Schuifdeur - Geschikt voor Inloopdouche
Breedte: 140 cm | Hoogte: 195 cm | Schuifwand | Transparant glas
Nu bekijken Bol.com
10
Badplaats Douchewand Essos 90 cm x 200 cm - Zwart – Inloopdouche 8 mm Getint Veiligheidsglas
Breedte: 90 cm | Hoogte: 200 cm | Vaste wand | Getint glas
Nu bekijken Bol.com

 

Waar moet je op letten bij het kopen van een zwarte douchewand?

Type douchewand

Kies je voor een los frame of voor een douchewand met deur? En welk type deur wil je dan? Wij leggen je graag de verschillende opties en voor- en nadelen per optie uit! Wil jij liever een cabine? Bekijk dan hier alle zwarte douchecabine!

Inloopdouche met zwart frame

Een optie voor zwarte douchewanden is eentje met een zwart frame. Dit is wel een optie waarvoor we je willen aanraden er goed over na te denken. Er zitten namelijk zowel voor- als nadelen aan een douchewand met zwart frame. Zo geeft deze vrijstaande wand een industriële look aan je badkamer. Ook geeft zo’n zwart profiel een duidelijk scheiding aan in je badkamer. Hierdoor zal je dus niet snel meer tegen het glas aanlopen!

Het grote nadeel van een inloopdouche met losse wand is dat het water de vrijheid heeft om alle kanten op te gaan. Zorg ervoor dat de wand groot genoeg is om te voorkomen dat het water door de hele badkamer komt. Zorg ook voor een goede afvoer zodat het water op de vloer snel wegtrekt. Koop daarnaast een vloerwisser zodat je het water op de vloer ook makkelijker terugtrekt in de douche.

Maar er zijn ook nadelen. Zo is het lastig om een douchewand met zwart frame schoon te maken en te houden. Daarnaast zal het zwarte profiel er ook voor zorgen dat het optisch lijkt alsof je badkamer minder groot is. Een douchewand zwart zonder frame laat je badkamer al snel een stuk ruimer ogen. Iets om dus rekening mee te houden wanneer je al geen grote badkamer hebt.

Een douchewand met zwart frame is wel gemakkelijk met vrijwel alles te combineren, dankzij de zwarte accenten. Wanneer jouw badkamer veel grijze, (hout)bruine of witte kleuren heeft, is een douchewand met zwart frame zeker een optie om naar te kijken!

Douchewand met deur zwart

Een erg populair item onder de douchewand zwart zijn de douchewanden met deur. Door te kiezen voor een zwarte douchewand met deur, zorg je ervoor dat je badkamer droog blijft. Er zijn verschillende soorten deuren om uit te kiezen:

Douchewand met draaideur zwart

Eén van de opties qua douchedeuren is de zwarte douchewand met draaideur. Een draaideur behoort al meerdere jaren tot één van de populairdere modellen. Doordat een draaideur naar buiten toe opendraait, komt er veel ruimte beschikbaar in de doucheruimte. Zo kan je gemakkelijk vrij bewegen tijdens het in- en uitstappen. Handig voor mensen die wat slechter ter been zijn.

Douchewand met schuifdeur zwart

Een andere optie voor een zwarte douchewand met deur is de schuifdeur. Het grootste voordeel wat een schijfdeur geeft is dat deze geen loopruimte en geen doucheruimte in beslag neemt. Handig dus als je een kleinere badkamer bezit.

Een schuifdeur bestaat uit een vast deel en een deel voor de deur, welke langs de vaste wand kan schuiven om zo de douche in en uit te kunnen. Let wel op dat schuifdeuren over het algemeen vaak breder zijn dan andere modellen. Je zal voor een schuifdeur dus meer breedte nodig hebben om hem te kunnen monteren.

Douchewand met pendeldeur zwart

Heb je onvoldoende ruimte voor een draaideur en onvoldoende breedte voor een schuifdeur? Dan kan een zwarte pendeldeur een goede optie zijn. Met een pendeldeur maak je gebruik van twee kleinere deuren. Over het algemeen kunnen deze deuren zowel naar buiten als naar binnen toe open. Je kan de deuren ook onafhankelijk van elkaar bewegen. Een goede tip is wel om ervoor te zorgen dat de pendeldeuren niet te zwaar zijn, zodat ze makkelijk open en dicht kunnen. Maak daarbij ook gebruik van een model met magneten of een ander soort strip, zodat de deuren netjes kunnen sluiten en hierdoor waterdicht zijn. Hiermee voorkom je spatwater in de rest van je badkamer.

Douchewand met vouwdeur zwart

Tot slot kan je bij een douchewand met deur zwart nog kiezen voor vouwdeuren. De naam verklapt het al een beetje, deze deuren kunnen eenvoudig worden opgevouwen. Halverwege de deur zit namelijk een knik, welke ervoor zorgt dat je de deur als een harmonica in elkaar kan vouwen. Hiermee wordt voorkomen dat de douchedeuren naar binnen of buiten zullen uitzwaaien. Er is bovendien niet veel breedte nodig voor vouwdeuren, zoals dat bij een schuifdeur wel het geval is. Houd er wel rekening mee dat de opening van de douche kleiner zal worden met dit systeem. Bij het in- en uitstappen zal je, je dus langs de deuren moeten bewegen.

Verschillende maten

Ook niet geheel onbelangrijk om het over te hebben zijn de verschillende maten waarin je een zwarte douchewand kopen kunt. Het formaat van jouw badkamer speelt een grote rol bij het kiezen van de breedte van de douchewand. Hoe breder de douchewand, hoe minder water er de badkamer instroomt. Daarnaast moet de douchewand natuurlijk ook goed en netjes passen.

Een douchewand zwart 120 cm is qua breedte de meest gekozen formaat. Wanneer je juist een wat kleinere badkamer hebt, is een 90 centimeter douchewand een goede optie. Als je echt graag ruimte wilt besparen, kan je het beste kiezen voor een douchewand zwart van 60 centimeter. Tot slot zijn er ook douchewanden voor de ruimere badkamers. In zo’n geval kan je het beste gaan voor een douchewand van 140 of zelfs 160 centimeter.  

Het juiste glas kiezen

Dikte en veiligheid

Niet enkel de breedte is van belang bij het kopen van een glazen douchewand zwart, de dikte van het glas is ook iets waar goed over nagedacht moet worden. Voor het glas kun je in de meeste gevallen kiezen uit een 6 mm, 8 mm of 10 mm dikte.

Een douchewand bestaat natuurlijk voornamelijk uit glas. Dit glas is niet het glas wat je uit het dagelijks leven kent. Dit normale glas is te breekbaar en gevaarlijk voor een douchewand. Daarom zijn douchewanden gemaakt van een speciaal soort veiligheidsglas, het is gehard glas en vaak zit hier ook nog een nano coating over.

Een standaard douchewand heeft tussen de 6 en 10 mm veiligheidsglas. Deze dikte zal ervoor zorgen dat het gehard glas extra stevigheid heeft, maar nog belangrijker, bijna onbreekbaar is. Alleen bij hele extreme gevallen zal dit glas kunnen breken.

Wanneer zich zo’n extreem geval voordoet, is veiligheidsglas voorzien van een extra veiligheidsmaatregel. Zo zal het breken in vele erg kleine stukjes, waardoor verwondingen zullen worden geminimaliseerd. Dit komt omdat kleine stukjes glas minder goed snijden, dan grote stukken glas.

Antikalk

Een ander aspect om op te letten is dat het glas een antikalk coating heeft. Zeker bij als je kiest voor zwarte douchewanden, dan kun je veel last hebben van kalkvlekken. Door te kiezen voor speciaal glas dat antikalk is, zal er minder kalk aan het glas blijven “plakken” en krijg je minder last van lelijke witte kalkaanslag.

Let hier dus goed op als je een zwarte douchewand gaat kopen en lees ook reviews, zodat je ziet hoe andere mensen de douchewand ervaren. Ook na het douchen de douche uitdrogen met een zachte doek helpt aanzienlijk om kalkaanslag tegen te gaan en langer van je douche te kunnen genieten!

Helder of mat glas

Nog een optie om op te letten bij het bepalen van het juiste type glas als je een zwarte douchewand gaat kopen, is of je helder of mat glas wilt. Een douchewand met helder glas heeft als voordeel dat het al het licht doorlaat, hierdoor heb je meer licht in de douche, handig bijvoorbeeld als deze in een donker hoekje van je badkamer is. Heb je kleine kinderen? Ook dan kan helder glas handig zijn. Zo kunnen zij op de badkamer spelen en kun jij het makkelijk vanuit de douche in de gaten houden.

Maar er zijn ook mensen die een transparante douchewand helemaal niks vinden en liever kiezen voor eentje met mat glas. Hierbij heb je wanden die compleet uit mat glas bestaan, maar het kan bijvoorbeeld ook zijn dat er in het midden een matte strook op is gemaakt. Op die manier heb je wel privacy, maar toch extra lichtinval.

Als laatste zou je ook nog kunnen kiezen voor zwart glas. Dit komt echter eigenlijk niet voor. Als er wordt gesproken over een douchewand zwart glas, dan wordt hier bijna altijd getint glad mee bedoeld. Dus glas dat wel nog licht doorlaat.

Plaatsen van een douchewand

Tot slot geven we je graag nog wat informatie over het plaatsen van een zwarte douchewand. Dit is namelijk niet de meest eenvoudige klus, en zeker wanneer je weinig ervaring hebt in klussen, kan het verstandig zijn om hiervoor een klusser in te huren. Zo zorg je ervoor dat alles soepel verloopt. Heb je wel voldoende vertrouwen in jouw eigen klusvaardigheden? Dan volgen hier wat stappen voor het plaatsen van een douchewand.

Om mee te beginnen heb je een aantal gereedschappen nodig. Zo heb je een boor, potlood, waterpas, rolmaat, kitspuit en schroevendraaier nodig. Verstandig is om al het gereedschap alvast klaar te leggen voor je gaat beginnen. Zo wordt je tijdens het proces niet onderbroken omdat je gereedschap moet halen.

Begin eerst met het bepalen van de positie van jouw douchedeur. Dit is van belang voor de muurprofielen. Teken vervolgens de schroefgaten duidelijk af en boor de schroefgaten. Vervolgens kan je het muurprofiel vastschroeven.

Nadat je bovenstaande hebt gedaan, kan je het glas van de douchewand in het muurprofiel schuiven. Zorg ervoor dat de douchewand goed is vastgeschroefd in het muurprofiel. Nu rest je enkel nog de randen af te kitten en je bent klaar.

Zwart in huis
Logo