Zwarte hoogslaper: creëer meer ruimte op je slaapkamer!

Een zwarte hoogslaper is een goede oplossing als je slaapkamer of kinderkamer niet zo groot is. Je creert hierdoor de mogelijkheid om onder de hoogslaper te spelen, werken of zitten. In dit artikel bespreken we waar je op moet letten bij het kopen van een zwarte hoogslaper, waaronder het materiaal, de afmetingen en de mogelijkheden voor de ruimte eronder.

Onze Top 10 zwarte hoogslapers

Onze Top 6 zwarte hoogslaper met bureau

Onze Top 3 half hoogslaper zwart

Waar moet je op letten bij het kopen van een hoogslaper zwart?

Het juiste materiaal kiezen

Een belangrijk aspect bij het kopen van een zwarte hoogslaper is het materiaal waarvan deze is gemaakt. Er zijn verschillende opties beschikbaar, elk met zijn eigen kenmerken en voordelen. Hier zijn enkele veelvoorkomende materialen:

  1. Metaal: Hoogslapers van metaal zijn stevig en duurzaam. Ze zijn meestal lichter van gewicht en gemakkelijker te verplaatsen. Bovendien passen zwarte metalen hoogslapers goed in een eigentijdse of industriële interieurstijl.
  2. Hout: Houten hoogslapers stralen warmte en elegantie uit. Kies voor een zwarte hoogslaper van hout als je een meer traditionele uitstraling wilt creëren. Houten bedframes zijn stevig en gaan lang mee.

De juiste afmetingen kiezen

Bij het kopen van een hoogslaper is het belangrijk om rekening te houden met de beschikbare ruimte in de slaapkamer. Zorg ervoor dat je de juiste afmetingen kiest om een comfortabele slaapomgeving te garanderen. Hier zijn enkele punten om op te letten:

  1. Plafondhoogte: Meet de hoogte van het plafond om ervoor te zorgen dat de hoogslaper voldoende ruimte heeft. De maat van de hoogslaper wordt echter gegeven exclusief matras. Houd dus rekening met de dikte van de matras en eventuele extra matrassen of toppers.
  2. Bedafmetingen: Controleer de afmetingen van het bedframe en vergelijk deze met de beschikbare ruimte in de kamer. Vaak wordt een hoogslaper geplaatst in kleine kamers, dus er moet genoeg ruimte overblijven om comfortabel in en uit bed te kunnen stappen.

 Veilig slapen

Een hoogslaper wordt vaak afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaar. Dit komt omdat het voor hen nog gevaarlijk kan zijn om het laddertje op en neer te lopen. Tot die leeftijd kun je veel beter gebruik maken van een peuterbed, dat dicht bij de grond staat.

Ook moet je rekening houden met het maximale gewicht dat het bedframe kan dragen. Dit is vooral belangrijk als de hoogslaper wordt gebruikt door een volwassene of als er meerdere personen tegelijkertijd op het bed zullen liggen. Bij belastbaar gewicht gaat het niet alleen om het gewicht van de persoon die op de hoogslaper gaat slapen, maar denk ook aan het matras en andere accessoires.

Verschil hoogslaper en half hoogslaper

Een hoogslaper en een halfhoogslaper zijn beide bedtypen die verhoogd boven de grond worden geplaatst, waardoor er ruimte onder het bed vrijkomt die op verschillende manieren kan worden gebruikt. Het belangrijkste verschil tussen de twee ligt echter in de hoogte van het bed en de toegankelijkheid ervan.

Een hoogslaper is doorgaans hoger van de grond en vereist vaak een ladder of een trap om toegang te krijgen tot het slaapgedeelte. Het bed bevindt zich op een aanzienlijke hoogte, meestal op borsthoogte of hoger voor volwassenen. Hoogslapers zijn ideaal voor kleine ruimtes waarin efficiënt gebruik van de vloerruimte cruciaal is. Omdat ze meer verticale ruimte innemen, zijn hoogslapers geschikt voor het creëren van extra functionaliteit onder het bed, zoals het toevoegen van een bureau, een speelhoek of opbergruimte.

Een halfhoogslaper, daarentegen, bevindt zich op een lagere hoogte dan een hoogslaper en is meestal bereikbaar via een kleinere trap of ladder. Het bedniveau ligt meestal op heuphoogte voor volwassenen. Een halfhoogslaper biedt nog steeds ruimte onder het bed, zij het iets minder dan een hoogslaper. Deze ruimte kan worden benut voor opbergruimte, een speelhoek of een studieplek, afhankelijk van de hoogte en beschikbare ruimte. Vaak is dit handig voor kinderen zodat ze niet zo hoog liggen, maar dat er wel meer ruimte gecreëerd wordt op de kinderkamer of kleine tienerkamer.

De ruimte onder de hoogslaper benutten

Een van de voordelen van een hoogslaper is de extra ruimte die je kunt benutten onder het bed. Hier zijn enkele creatieve ideeën voor het gebruik van deze ruimte:

  1. Werkplek: Creëer een efficiënte werkruimte door te kiezen voor een hoogslaper met bureau zwart en een comfortabele stoel onder de hoogslaper te plaatsen. Dit is vooral handig voor studenten of mensen die vanuit huis werken.
  2. Speelhoek: Maak een gezellige speelhoek voor kinderen met bijvoorbeeld speelgoed, boeken en een zwarte zitzak. Dit geeft kinderen hun eigen ruimte om te spelen en stimuleert hun verbeeldingskracht.
  3. Opbergruimte: Gebruik de ruimte onder de hoogslaper als opbergruimte door kasten, lades of opbergdozen te plaatsen. Dit is ideaal voor het opbergen van kleding, beddengoed, boeken of andere persoonlijke spullen.
  4. Opmaken: nog een optie is om onder de hoogslaper een make up tafel te plaatsen. Zo ontstaat er extra ruimte om je lekker op te tutten!

Vind de perfecte hoogslaper

Een zwarte hoogslaper is een prachtige en praktische toevoeging aan elke slaapkamer. Bij het kopen van een zwarte hoogslaper is het belangrijk om het juiste materiaal te kiezen, zoals metaal of hout, dat past bij jouw stijl en voorkeuren. Daarnaast is het cruciaal om de afmetingen zorgvuldig te overwegen en ervoor te zorgen dat de hoogslaper past in de beschikbare ruimte.

Vergeet ook niet de mogelijkheden te verkennen om de ruimte onder de hoogslaper te benutten, zoals het creëren van een werkplek, speelhoek of extra opbergruimte. Met deze tips ben je goed op weg om de perfecte zwarte hoogslaper te vinden die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is voor jouw slaapkamer.

Zwart in huis
Logo