Kuipstoel zwart

Ben jij op zoek naar een trendy kuipstoel zwart voor jouw woonkamer? Dit zou zo maar eens de eye-catcher bij de eetkamertafel kunnen zijn! De kuipstoel heeft zijn naam te danken aan de kuipvormige zitting. Hierdoor is de stoel niet alleen een eyecatcher, maar ook comfortabel om op te zitten. 

Onze top 10 zwarte kuipstoelen

Waar moet je op letten bij het kopen van een kuipstoel zwart?

Kuipstoelen komen in alle vormen en maten, dus er is altijd wel een kuipstoel die geschikt is voor jouw interieur. Bij het kopen van een zwarte kuipstoel moet je goed letten op het materiaal en de vorm van de kuipstoel. 

Materiaal

De meeste kuipstoelen hebben een harde kuip. Deze is dan gemaakt van kunststof. Het fijne aan kunststof is dat het gemakkelijk schoon te houden is. Zeer geschikt voor als je kinderen hebt dus! Echter je ziet ook steeds dat velvet binnen het interieur gebruikt wordt en je hebt dan ook de velvet kuipstoel zwart. Ook een zitting van kunstleer is mogelijk, dit geeft een luxere uitstraling.

Niet alleen het materiaal van de kuip, maar ook het onderstel is belangrijk. Bij deze zware variant van de kuipstoel is het onderstel meestal van hout. Om all-in te gaan voor de zwarte look, zou je kunnen kiezen voor een onderstel van zwart hout. Voor een meer retro-look is een houtkleurig onderstel een betere keuze. 

Met of zonder armleuning?

Ook qua model zijn er nog verschillende opties bij de kuipstoel zwart. Zo kun je kiezen voor een kuipstoel met of zonder armleuningen. Een kuipstoel met armleuning heeft als voordeel dat deze meer comfort biedt. Echter deze kuipstoelen zijn meestal wel breder dan kuipstoelen zonder armleuning. Meet dus goed of de kuipstoelen wel rond de tafel passen!

Kleine kuipstoel zwart

Wil je graag een kuipstoel maar heb je niet zoveel ruimte? Dan is een kleinere en simpele kuipstoel ook een mogelijkheid. Deze nemen niet zoveel ruimte in en passen in bijna elke kamer. Een ander pluspunt van deze kleinere variant is dat ze licht zijn waardoor je ze gemakkelijk kunt verplaatsen. Handig voor wanneer er gasten komen eten en je extra stoelen nodig hebt!

Zwart in huis
Logo