Zwart peuterbed: een grote stap voor je peuter!

Op zoek naar een zwart peuterbed omdat je kind als kool groeit en het ledikant te klein wordt? Wij geven je een aantal tips waar je op moet letten bij het kopen van een juniorbed. Bovendien leggen we je uit wanneer de overstap van ledikant naar peuterbed zwart gemaakt kan worden.

Onze Top 10 zwarte peuterbedden

Wanneer overgaan van een ledikant naar een peuterbed?

Dat verschilt per kind. Vanaf twee of drie jaar zal jouw kind het ledikant zijn ontgroeid. Overstappen van een ledikant naar een peuterbed zal goed zijn voor de ontwikkeling van je kind. Het is een stap naar onafhankelijkheid aangezien het juniorbed zwart waarschijnlijk lager is dan het ledikant. Dit betekent dat je kind gemakkelijk uit bed kan kruipen en zelfstandig kan ontdekken. Een peuterbed is pas veilig voor kinderen die met deze verantwoordelijkheid kunnen omgaan. Anders is het beter om nog even te wachten.

Sta er dus bij stil dat je moet denken aan de veiligheidszaken om risico’s te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een belletje op de deur van je kind, zodat je hem hoort rinkelen wanneer je kind de kamer verlaat. Berg daarnaast al het speelgoed goed op zodat hier niet overheen kan worden gestruikeld in het donker. Een peuterbed is geschikt totdat je kind ongeveer 5 jaar oud is, daarna kan je overgaan naar een grotere maat zoals het tienerbed.

Waar moet je op letten bij het kopen van een peuterbed?

1. Veiligheid

Veiligheid is veruit het belangrijkste aspect bij het kiezen van een zwart peuterbed. Peuters zijn erg actief en kunnen onverwachte bewegingen maken terwijl ze slapen. Daarom moet een peuterbed stevig en stabiel zijn. Bovendien is een hoogwaardige afwerking belangrijk, zonder scherpe randen of uitstekende onderdelen waar je kind zich aan kan bezeren.

Zoek naar een zwart juniorbed met een laag profiel, zodat je peuter er gemakkelijk in en uit kan stappen zonder te vallen. Zorg er ook voor dat de zijkanten hoog genoeg zijn om te voorkomen dat je kind uit bed kan vallen tijdens het slapen. Soms heb je ook een los hekje dat je aan beide kanten monteren kunt voor extra veiligheid. Bovendien geeft dit jouw kindje een extra geborgen gevoel tijdens het slapen.

2. Maat

Peuterbedden zwart zijn verkrijgbaar in verschillende maten, maar de meest voorkomende maat is een matras van 70 x 140 cm. Je kindje heeft dan voldoende ruimte om lekker te slapen. Echter een juniorbed is nog steeds een stukje kleiner dan een volwassenen bed zodat het je kindje een geborgen gevoel geeft.

De hoogte ligt meestal rond de 30 tot 40 cm zodat jouw kindje makkelijk zelf in en uit kan stappen. Een goed peuterbed moet stevig en duurzaam zijn, omdat het tegen een stootje moet kunnen.

3. Matras

Naast het zwarte peuterbed zelf is het ook belangrijk om een goed matras te hebben. Ook hierbij is de meest voorkomende maat 70 x 140 cm. Een goed matras voor het juniorbed zorgt namelijk voor een goede ondersteuning van je kindje. Daarnaast heb je natuurlijk ook een lattenbodem nodig, dit kan een vaste bodem zijn of flexibele latten. Het makkelijkste is om een complete set te kopen van een zwart peuterbed inclusief stevige lattenbodem en bijbehorend matras. Dan weet je zeker dat alles goed bij elkaar past!

Bekijk het materiaal van het matras, vaak is dit koudschuim. Let er ook op dat het matras een losse hoes heeft, dan kun je deze namelijk makkelijk wassen, mocht er eens een keer een ongelukje gebeuren. Als laatste zijn er nog matrassen die antibacterieel zijn.

4. Materiaal

Het materiaal van een zwart peuterbed is een belangrijke overweging bij het maken van je keuze. Het bed moet duurzaam en bestand zijn tegen het energieke gedrag van je peuter.

Populaire materialen voor zwart peuterbedden zijn onder andere massief hout, stevig kunststof en metaal.

Massief hout

Zwarte peuterbedden gemaakt van massief hout zijn een populaire keuze vanwege hun duurzaamheid en tijdloze uitstraling. Het massieve hout zorgt voor een stevige constructie die bestand is tegen het actieve gedrag van je peuter. Bovendien geeft het natuurlijke karakter van het hout een warme en gezellige sfeer aan de slaapkamer van je kind. Kies voor hout met het fsc keur, zo weet je zeker dat je kiest voor verantwoord hout.

Kunststof

Kunststof peuterbedden zijn praktisch, lichtgewicht en gemakkelijk schoon te maken. Ze zijn duurzaam en kunnen de speelse activiteiten van peuters weerstaan. Met een vochtige doek zijn ze eenvoudig te reinigen, wat handig is bij kleine ongelukjes of morspartijen.

Metaal

Metalen bedden bieden ook een stevige constructie en kunnen een modernere look hebben. Metaal is duurzaam en kan lang meegaan, waardoor het juniorbed zwart geschikt is voor langdurig gebruik. Bovendien bieden metalen bedden vaak extra functies zoals een ingebouwde opbergruimte.

5. Zwart peuterbed met lades

Elke ouder wordt wel is gek van al het speelgoed van je kind toch? Daar is een oplossing: het zwarte peuterbed met lades. Deze lades zijn gemakkelijk toegankelijk en zorgen voor extra opbergruimte. Deze bieden voldoende ruimte voor flink wat spullen in zodat de kinderkamer opgeruimd blijft. Bovendien stimuleert het de zelfstandigheid van je kind, omdat ze hun speelgoed zelf kunnen opruimen na het spelen.

6. Thema

Peuterbedden zwart zijn er in verschillende ontwerpen en thema’s die aansluiten bij de interesses van je kind. Of je nu kiest voor een juniorbed zwart met een favoriet personage of een eenvoudig, tijdloos ontwerp, het is belangrijk om rekening te houden met de voorkeuren van je peuter. Zo went je kind makkelijker aan zijn nieuwe bedje. Daarnaast kan het leuk zijn om je nieuwe zwarte bedje te combineren met een zwarte poef, zo dat de kamer een stijlvolle uitstraling krijgt. 

7. Prijs

Last but not least, het kostenplaatje. Zwarte peuterbedden variëren sterk in prijs, afhankelijk van het merk, het materiaal en de extra functies. Stel een budget op en zoek naar een juniorbed zwart dat binnen dat budget past, zonder in te leveren op veiligheid en kwaliteit. Vergeet niet om ook de prijs van het matras en eventuele extra accessoires, zoals beddengoed en veiligheidsrails, in overweging te nemen.

Koop het ideale zwarte peuterbed voor jouw kind

Dus dit was het alweer. Bij het kiezen van een zwart peuterbed zijn er enkele belangrijke overwegingen om in gedachten te houden. Met de juiste keuze leg je een stevige basis voor een veilige en comfortabele slaapervaring voor je kleintje. Dus, laat je peuter de sprong wagen naar een nieuw bed en maak van slapen een avontuur!

Zwart in huis
Logo