Trapmatten zwart

Trapmatten zijn ideaal om een houten trap mee te bekleden. Ze hebben een groot aantal voordelen, die we straks verderop uitleggen. Trapmatten zwart hebben als bijkomend voordeel dat ze passen in elk interieur en dat je er weinig tot geen vlekken op ziet. Ook worden ze wel eens trapmaantjes genoemd omdat ze lijken op halve manen. Door deze vorm zijn ze namelijk universeel en passen ze op bijna elke trap. Bekijk hier onze aanbevelingen voor zwarte trapmatten en lees meer over hun voordelen!

10x trapmatten zwart

De vorm

 • Halve maan ook wel trapmaantjes genoemd.
 • Rechthoek
 • Vierkant

Het materiaal

 • Vilt
 • Sisal
 • Velours

Waar nog op letten?

 • De afmeting. Het mooiste is als de trapmat niet van de gehele trede bekleed, maar ongeveer 70 tot 80% en dat je aan beide kanten dezelfde ruimte overlaat.
 • De dikte. In het algemeen kun je zeggen dat hoe dikker de mat is, hoe beter de kwaliteit. Echter een te dikke mat kan voor sommige mensen minder fijn aanvoelen met het lopen.
 • Zelfklevend. Veel trapmatten zwart hebben een lijmstrip aan de onderkant. Hier hoef je alleen maar de bescherming van te verwijderen en dan zijn ze zelfklevend. Dat bespaart jou weer tijd en gedoe bij het bevestigen.
 • Antislip. Sommige trapmatten zijn antislip. Dat zorgt voor extra veiligheid bij het op- en aflopen van de trap.

Voordelen trapmatten

Het gebruik van trapmatten op jouw houten trap kent een aantal voordelen. Wij zetten ze voor je op een rij!

 1. Ze zijn geluid dempend. Als je een houten trap in je huis hebt, dan kan dit flink lawaai maken als iemand naar boven of beneden loopt. Door het plaatsen van matten wordt het geluid een flink stuk gedempt. Handig als je kinderen hebt of beneden buren.
 2. Ze maken de trap minder glad. Zeker als je met sokken op een houten trap loopt, kan de trap glad zijn en kun je uitglijden. Door zwarte halve maantjes te plaatsen, creëer je meer grip op de treden. Boven zijn er ook zwarte trapmatten met antislip die het nog veiliger maken.
 3. De trap wordt niet beschadigd. Trapmatten beschermen je houten trap tegen beschadigingen en slijtage. De meeste matten zijn slijtvast dus gaan pas na aan flink aantal jaar slijten. Dan kun je ze echter makkelijk vervangen. Als je houten trap slijtage of beschadigingen vertoont, dan is dit een stuk lastiger op te lossen.
 4. Eerdere beschadigingen kun je wegwerken. In het verlengde van bovenstaand voordeel is het derde voordeel van trapmatten dat als je al beschadigingen en/slijtage aan je trap hebt, je dit makkelijk kunt wegwerken door het plaatsen van de matten. Dat scheelt je een hoop gedoe en hiermee voorkom je ook verdere beschadigingen.
 5. Ze zijn makkelijk te plaatsen. Trappenmatten zwart zijn in tegenstelling tot bijvoorbeeld het compleet bekleden van de trap makkelijk te plaatsen. Je kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen, maar je kunt het ook laten doen. Als je kiest om het zelf te doen, dan kunnen zelfklevende trapmatten je veel werk besparen.
 6. Voordelige keuze. Ten op zichten van het geheel laten bekleden van een trap is het (laten) plaatsen van trapmatten een stuk goedkoper. Het is dus de voordelige keuze!

Zwarte trapmatten

Zwarte trapmatten hebben nog twee bijkomende voordelen:

 1. Door de zwarte kleur zie je nauwelijks tot geen vlekken op de matten.
 2. Trapmatten zwart hebben een kleur die makkelijk te combineren is in elk interieur en bij elke kleur van de trap.

Zwart in huis
Logo