Waterkoker zwart

Ben jij op zoek naar een waterkoker zwart? Een mooie eye catcher voor op het aanrecht dat ervoor zorgt die jij binnen no time kokend water hebt? Lees dan verder! We zetten de beste zwarte waterkokers op een rij. Bovendien geven we je tips waar je op moet letten bij het kopen van een waterkoker. Voor de populairste zwarte waterkokers geven we je ook de mogelijkheid om prijzen en aanbiedingen te vergelijken zodat jij de beste deal hebt!

Een zwarte waterkoker heeft als voordeel dat dit een rustige kleur is die vaak mooi in het interieur inblend. Zeker als je bijvoorbeeld ook een zwart koffiezetapparaat of zwarte keukenapparatuur hebt. Nog een bijkomend voordeel is dat je minder snel vlekken ziet bij deze kleur.

Top 10 waterkoker zwart

Waar moet je op letten bij het kopen van een waterkoker?

De inhoud

De belangrijkste vraag bij het kopen van een waterkoker zwart is waarschijnlijk: hoeveel water wil je in één keer kunnen koken?

  • Grote waterkoker: vanaf 1,6 liter. Meestal is de grootste uitvoering 2 liter. Niet alleen handig als je een groter huishouden, ook als je vaak veel gekookt water nodig hebt voor tijdens het koken.
  • Standaard waterkoker: inhoud tussen de 1 en 1,5 liter. Dit is handig als je vaak voor twee personen water moet koken. Ook voor koken is dit meestal voldoende.
  • Kleine waterkoker: inhoud tussen de 0,5 en 1 liter. Dit is handig voor op een studentenkamer of voor op de camping.

Materiaal

De tweede stap bij waterkoker kopen is het bepalen van welk materiaal jij wilt voor de buitenkant van het apparaat. In principe zijn er drie opties: kunststof, metaal en glas.

Kunststof

Veel waterkokers zwart zijn gemaakt van kunststof. Dit heeft een aantal voordelen: ze zijn licht, worden minder warm en zijn ook vaak goedkoper dan andere materialen. Het nadeel is dat de kwaliteit van een kunststof behuizing vaak minder is dan bij metaal of glas. Dat betekent dat je deze versie eerder moet vervangen wat slechter is voor je portemonnee en het milieu. Een zwarte waterkoker van kunststof is meestal glanzend en minder vaak mat zwart. Bijna alle kleine waterkokers worden van kunststof gemaakt.

Zwarte kunststof waterkoker goedkoop

Metaal

Vaak wordt er gekozen voor een metalen behuizing. Omdat het om water gaat, is het altijd roestvrijstaal oftewel rvs.  Een zwarte RVS waterkoker heeft vaak een strakke design uitvoering en sommige zijn in mat zwart in plaats van glanzend. Het voordeel is dat de kwaliteit hoger is, waardoor de waterkoker langer meegaat en duurzamer is. Vaak zijn deze wel duurder dan een variant van kunststof. Kalkaanslag kun je relatief makkelijk van RVS verwijderen.             

Glazen waterkoker

Een glazen waterkoker is relatief nieuw en zie je nog niet zo vaak. Het grote voordeel van een glazen waterkoker is dat de wand doorzichtig is. Hierdoor kun je zien hoeveel water in de kan zit en bovendien kun je ook zien hoe ver het koken van het water is. Er zijn echter ook nadelen: de buitenkant kan warm worden, hier moet je dus voorzichtig mee zijn. Daarnaast is het ook niet handig als je veel kalk in het water hebt, je ziet namelijk sneller de kalkaanslag. Sommige glazen uitvoeringen hebben ook een lampje aan de onderkant, dit geeft een extra effect aan het koken.

Extra opties

Droogkookbeveiliging

Bijna elke waterkoker heeft tegenwoordig een droogkookfunctie. Door deze functie voorkom je dat je water blijft doorkoken. Dit zou namelijk kunnen betekenen dat al je water gaat verdampen en daarna kan het apparaat zelfs gaan smelten bij kunststof of nog erger, in brand vliegen. Alleen goedkopere waterkokers hebben deze functie niet, ben je hier bewust van bij de aankoop.

Dubbelwandige behuizing

Nog zo’n extra optie wat je steeds vaker ziet is de dubbele behuizing. Deze zorgt ervoor dat de buitenkant van de waterkoker zwart niet warm wordt zodat je deze veilig kunt aanraken. Bovendien blijft het water binnen in de kan langer warm.

Instelbare temperatuur

Relatief nieuw is een waterkoker met een instelbare tempratuur. Een standaarduitvoering zonder temperatuurregelaar gaat tot 100 graden en geeft dan het signaal dat het water kookt. Maar je hebt ook waterkokers waarbij je de temperatuur vooraf kunt instellen en je niet tot een maximum van 100 graden hoeft te gaan. Vaak kun je dan kiezen uit 3 of 4 standen die minder zijn dan 100 graden. Dit is handig voor specifieke soorten thee, die kun je namelijk beter niet zetten met kokend water. Maar ook voor andere toepassingen kun je water nodig hebben dat wel heter is dan water uit de kraan, maar niet kookt.

Zwarte waterkoker met instelbare temperatuur

Siemens TW86103P Sensor for Senses

Deze Siemens TW86103P Sensor for Senses waterkoker is voor de theedrinker die nét even wat extra’s verwacht. Bij deze zwarte waterkoker met instelbare temperatuur is het mogelijk om zelf de temperatuur van het water in te stellen en bovendien heeft de water een 30 minuten warmhoudfunctie. De temperatuur kan je instellen in vier standen: 70°C, 80°C, 90°C of 100 °C. Voor een goede kop groene thee raden we 70 of 80 graden aan.

Warmhoudfunctie

Nog zo’n handige functie is de warmhoudfunctie, deze zorgt ervoor dat je water op temperatuur blijft. Handig als je meerdere keren per dag een lekker kopje thee wilt drinken.

Zwarte design waterkoker

Het oog wil ook wat. Zeker als het apparaat op het aanrecht staat en je meerdere zwarte keukenapparatuur hebt zoals een melkopschuimer, dan is een zwarte design waterkoker een goede aankoop. Wat je mooi vindt is natuurlijk heel persoonlijk. Maar er zijn een aantal uitvoeringen die in het algemeen gezien worden als een zwarte design waterkoker.

Waterkoker zwart retro

Een zwarte retro waterkoker kan ook een echte eye catcher in je keuken zijn. Bekende retro merken zoals Smeg en Kitchen Aid hebben mooie retro uitvoeringen gemaakt die niet misstaan op je aanrecht. Wij zetten de beste zwarte retro waterkokers voor je op een rij!

SMEG retro Waterkoker KLF04BLEU Zwart - 1,7 L

158,00 in stock
Laatste update was op: 21 maart 2023 00:12

Mooie zwarte retro waterkoker van SMEG. Met een inhoud van 1,7 liter valt deze in de categorie groot. De temperatuur is regelbaar en er zit ook een droogkookfunctie op.

KitchenAid 5KEK1222EOB Waterkoker - Zwart

103,97 out of stock
Laatste update was op: 21 maart 2023 00:12

Mooie zwarte retro waterkoker van KitchenAid uitgevoerd als theepot. Met RVS kan en droogkookpreventie. Geen optie tot temperatuur instellen en warmhouden.

Zwart in huis
Logo