Zwart behang

Zwart behang voor een luxe uitstraling

Natuurlijk kun je de muur gewoon zwart verven, maar je kunt ook kiezen voor zwart behang! Zwart behang geeft de muur net dat beetje extra! Nu is er weinig extra zwart behang. Het meeste zwarte behang heeft tot een motief of print. Onderstaand een mooi voorbeeld van het kwalitatief goede behangmerk Graham & Brown. Hier zie je een mooi zwart behang met krokodil motief. Hierdoor krijgt de standaard zwarte muur opeens een hele mooie, luxe uitstraling.

Zwart behang met goud

Momenteel zijn zwart en goud twee hele populaire kleuren in het interieur. Hoe leuk is het dan om deze twee kleuren te combineren in één behang? Onderstaand is een voorbeeld van een effen zwart behang met daarin een mooie strakke gouden lijn. Het is een a-symmetrisch patroon waardoor het niet te stijf oogt. Door te kiezen voor een zwart behang met goud, kies je voor een luxe uitstraling op jouw muur. Dit behang is leuk voor in de woonkamer, maar kan bijvoorbeeld ook op de slaapkamer!

Goedkoop behang zwart

Niet iedereen heeft een breed budget. Gelukkig is er daarom ook goedkoop behang. Dit hoeft trouwens niet perse te betekenen dat het kwalitatief geen goed behang is. Als je kiest voor goedkoop zwart behang dan kies je meestal voor papierbehang. Behalve dat dit een goedkoop behang is, is het ook nog eens makkelijk aan te brengen.

Fotobehang zwart wit

Zwart wit fotobehang is ook een hele mooie keuze, het kan je muur een echte eyecatcher maken binnen je interieur. Zeker binnen een industrieel interieur past dit goed, maar het kan in heel veel interieur stylen. Populair is bijvoorbeeld een zwart wit fotobehang met palmbomen of een andere natuurfoto. Maar ook foto’s van steden zijn populair. Bijvoorbeeld een mooie zwart wit foto van Amsterdam. Doordat fotobehang van hoge kwaliteit is, komt de foto levensecht over. Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat het zwarte op het fotobehang op den duur vervaagd. Het meeste fotobehang heeft een speciale coating waardoor het zwart beschermd wordt tegen vervaging door uv-licht.

 

 

Tips bij het kopen van behang

Als je op zoek bent naar mooi zwart behang, dan is het goed als je met een aantal dingen rekening houdt zodat je zeker weet dat je een goede beslissing maakt.

  • Kleine ruimte? Als je een muur wilt behangen in een kleine ruimte, bijvoorbeeld in het toilet of een kleine slaapkamer, dan is het verstandig om te kiezen voor effen behang. Kies je voor een drukke print, dan kan de ruimte namelijk nog kleiner lijken. Zeker als je kiest voor zwart behang kan de ruimte juiste kleiner worden.
  • Grote ruimte? Heb je juist een grote ruimte? Dan kun je ook kiezen voor een wat drukker behang. Bijvoorbeeld zwart fotobehang met een mooie foto.
  • Soort behang. Er zijn vele soorten behang, deze leggen we hieronder uit. Kies het soort behang dat bij de ruimte past. Het is bijvoorbeeld handig dat je behang dat in de keuken komt kunt afwassen. Daarnaast is er ook speciaal behang voor in de badkamer verkrijgbaar.
  • Interieur. Kies je voor een druk behang? Zorg er dan voor dat de rest van het interieur juist wat rustiger is. Het is mooi als je de andere kleuren die in het zwarte behang verwerkt zijn terug komen in de meubels of accessoires. Heb je bijvoorbeeld een zwart behang met goud? Kies dan voor gouden accessoires in de kamer, bijvoorbeeld een gouden lamp en kandelaar.

Soorten behang

Als je al ervaring hebt met behang, dan weet je waarschijnlijk dat er vele soorten behangpapier zijn. Maar welke soorten zijn er ook alweer precies? En wat zijn de voor- en nadelen per soort? Wij leggen jou de basis uit.

Papierbehang

Dit is waarschijnlijk het behang waar je het eerst aan denkt bij behang. Papierbehang is vaak een van de meest goedkope vormen van behang. Bovendien is het makkelijk om te plakken en ook relatief makkelijk om weer te verwijderen. Binnen papierbehang heb je vaak nog de keuze uit simplex dat bestaat uit één laag papier en duplex wat uit twee lagen bestaat. Het nadeel van papierbehang is dat dit soort behang wel sneller beschadigd dan andere soorten. Prima dus om te gebruiken op een plek in huis waar weinig ‘verkeer’ is en waar weinig ongelukjes kunnen gebeuren. Of om bijvoorbeeld op de kinderkamer te gebruiken waarbij je weet dat het jaar na een jaar of twee toch wel weer vervangen wordt.

Vliesbehang

Nog een bekend soort behang is vliesbehang. Kenmerkend voor vliesbehang is dat je de lijm direct op de muur aanbrengt en dus niet eerst op het behang. Het is een steviger behang soort dan papierbehang en hierdoor is het ook beter in het verbergen van oneffenheden in de muur. Daarnaast heb je minder kans dat het iets krimpt en ook minder kans op blaasjes bij het aanbrengen. ook het verwijderen van vliesbehang is relatief makkelijk. Vliesbehang is wel wat duurder dan papierbehang.

Glasvezelbehang

Glasvezelbehang is door het gebruik van glasvezels een van de sterkste soorten behang. Het is daardoor uitermate geschikt voor het wegwerken van scheuren in de muur of stucwerk dat niet meer netjes is. Het nadeel van glasvezelbehang is dat het niet in zwart verkrijgbaar is, het is namelijk alleen in wit verkrijgbaar. Je kunt het echter wel gewoon schilderen. Wil je dus een slechte muur niet stucen, dan kun je er ook voor kiezen om deze te behangen met glasvezelbehang en daarna over te schilderen met zwart. Het is een sterk en duurzaam behang, maar dat maakt het verwijderen meteen een stuk lastiger.

Fotobehang

Fotobehang hebben we hierboven al uitgelicht. Het is niks anders dan een foto heel groot afgedrukt op papier zodat deze tegen de muur kan.

Vinyl behang

Bij vinyl behang heeft altijd een toplaag van vinyl waarbij de onderlaag kan van een andere materiaal kan zijn. In de vinyl toplaag kan een volebaar relief aangebracht zijn. Het is een sterk behang wat ook makkelijk schoon te maken is, waardoor het bijvoorbeeld handig is voor in de keuken of in de gang. Doordat het een sterk behang is, gaat het langer mee, maar is het wel lastiger te verwijderen. Bovendien is het niet zoals glasvezelbehang overschilderbaar.

Textiel behang

Ben je op zoek naar iets speciaals? Kijk dan eens naar textielbehang. Hierbij heb je behang met een speciale synthetische of natuurlijke toplaag. Denk hierbij aan wol, linnen, katoen of zijde. Je raadt het al, door het gebruik van deze producten is dit meestal wel een van de duurdere behangsoorten. Daarnaast is dit behang niet afwasbaar en kan het juist door de structuur stof gaan opnemen.

Zwart in huis
Logo
Enable registration in settings - general
Shopping cart