Eettafel ovaal zwart: heerlijk dineren met z’n allen!

Ben jij op zoek naar een eettafel? Maar weet je nog niet wat je het mooist vindt? Overweeg dan eens een eettafel ovaal zwart. Het voordeel van een ovale eettafel is je er meer mensen aan kwijt kunt dan bij een zwarte ronde tafel. Maar er zijn zoveel opties dat wij in dit artikel bespreken waar je op moet letten bij het kopen van ovaal eettafel zwart.  

Onze top 10 zwart ovaal eettafel

Waar moet je op letten bij het kopen van een zwart ovaal eettafel

Een zwarte ovale eettafel is steeds populairder bij mensen thuis. Dit komt omdat het een luxe en elegante uitstraling heeft in je huis. Hieronder bespreken wij de belangrijkste punten waar je op moet letten bij het kopen van een ovaal eettafel zwart.

1. De juiste afmetingen

Je favoriete eettafel kopen is vooral een kwestie van smaak. Echter een detail is wel erg belangrijk: de afmeting. Bij je keuze voor de juiste afmeting let je op de beschikbare ruimte en het aantal mensen dat je aan de tafel wilt laten zitten.

De eettafel ovaal zwart moet goed in de ruimte passen. Een te grote ovalen tafel zorgt voor een kleine loopruimte. Bovendien kan de ruimte hierdoor kleiner lijken. Kies je voor een te kleine tafel, dan kan de tafel zelf wat ielig overkomen en ook dat maakt de ruimte kleiner. Je hebt dan natuurlijk wel voldoende loopruimte over.

Een tafel met een lengte van 160 cm is meestal passend voor vier eetkamerstoelen en dus vier volwassen om aan te zitten. Heb jij liever een ruimere tafel? Kies dan voor een lengte van minimaal 200 cm.

2. Het materiaal

Ovale eetkamertafels zwart zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, elk met hun eigen unieke eigenschappen en uitstraling. De keuze van het materiaal heeft niet alleen invloed op de looks van de tafel, maar ook op de duurzaamheid en onderhoudsvereisten.

Hout

Het tafelblad van een zwarte ovale eettafel is meestal van hout. Hierbij heb je echter vele verschillende keuzes. Mangohout is populair, maar ook eiken behoort tot de opties. Hout heeft een vriendelijke uitstraling en straalt warmte en gezelligheid uit. Het past dan ook goed bij verschillende stijlen zoals een landelijk interieur of industriële stijl. Wel is een zwarte ovale houten eettafel erg gevoelig voor vlekken en krassen. Dit betekent dus regelmatig schoonmaken maar ook onderzetters en placemats gebruiken!

Glas

Ook zijn er natuurlijk tafelbladen van glas. Een ovalen eettafel zwart met een glazen blad oogt modern en chique. Daarnaast is glas natuurlijk makkelijk schoon te maken. Maar ook glas is gevoelig voor krassen en vingerdrukken. Als je graag een glazen ovale tafel wilt maar bang bent dat het te kwetsbaar is, kies dan voor gehard glas.

Metaal

Je hebt ook nog ovaal eettafels zwart van metaal. Dit betekent vaak of een onderstel van metaal voor extra stevigheid of een blad van metaal voor een industriele en stoere look. Het voordeel van metaal is dat het duurzaam is en gemakkelijk te onderhouden. Roestvrij staal, ijzer en aluminium zijn veel voorkomende metaalsoorten die voor zwarte ovale eetkamertafels worden gebruikt.

Marmer

Een materiaal dat steeds populairder wordt voor eettafels is marmer. Een marmeren eettafel ovaal zwart is een echte eye catcher en passen goed bij zowel klassieke als moderne interieurstijlen. Misschien is een marmeren eettafel dus wel iets voor jou!

Beton

Tegenwoordig zie je veel ovale eettafels met een betonlook. De combinatie van het beton met het zwart is enorm stijlvol en kan de perfecte industriële look creëren in je eetkamer. Deze tafels hebben de uitstraling van echt beton, maar zijn meestal gemaakt van materialen zoals hout, MDF of composiet met een betonachtige afwerking.

3. De poten

Bij een ovale eettafel zit de poot bijna altijd in het midden. Op die manier kun je er makkelijk met meerdere mensen omheen zitten zonder dat er iemand echt last heeft van de poten. Bij een zwart blad kun je kiezen voor bijpassende zwarte poten, maar ook andere kleuren zijn soms mogelijk.

De poten bij een zwart ovaal eettafel zijn meestal gemaakt van metaal en dan staal. Een metalen onderstel is stevig, maar kan wel zwaar zijn om te vervoeren. Maar er zijn ook andere opties zoals ijzer of hout.

4. Onderhoud

Onderhoud kan een belangrijke factor zijn bij het kiezen van een zwart ovale eettafel, vooral als je een druk huishouden hebt of er niet te veel tijd aan wilt besteden. Houten tafels vereisen regelmatig verzorging, zoals het aanbrengen van houtolie of lak ter bescherming. Glas- en metalen tafels zijn over het algemeen gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden, maar ze zijn gevoeliger voor vingerafdrukken en vlekken.

Bedenk dus goed welk materiaal het beste past bij jou thuis. Als je bijvoorbeeld huisdieren hebt of jonge kinderen, is het verstandig om een zwarte ovale tafel te kiezen die bestand is tegen krassen en gemakkelijk schoon te maken is.

5. De vorm ovaal

Een zwarte ovale eettafel biedt verschillende voordelen ten opzichte van zowel ronde als rechthoekige eettafels. Ten eerste biedt een ovale tafel het beste van beide vormen: de gezelligheid van een ronde tafel waarbij iedereen elkaar kan aankijken en de efficiëntie van een rechthoekige tafel. Daarnaast heeft ovale eettafel een speelsere en ‘zachtere’ uitstraling dan een tafel met rechte lijnen. En niet onbelangrijk voor als je rondrennende kinderen hebt is dat een ovale tafel geen scherpe hoeken heeft!

6. Prijs

Bepaal vooraf je budget voordat je op zoek gaat naar een zwarte ovale eettafel. Prijzen variëren afhankelijk van het materiaal, de grootte en het merk. Hoewel het verleidelijk kan zijn om een goedkopere tafel te kopen, is het belangrijk te onthouden dat een goed gemaakte, duurzame tafel een betere investering is op de lange termijn.  

Koop de beste zwart ovaal eettafel voor jouw huis

Het kopen van de voor jou perfecte ovale eettafel zwart is een belangrijke beslissing die bepalend kan zijn voor de uitstraling van je woonkamer of keuken. Door rekening te houden met de beschikbare ruimte, het materiaal, het ontwerp, en de prijs, kun je de perfecte zwarte ovale eettafel kopen die bij je huis past!

Zwart in huis
Logo