Zwart ovaal eettafel

Ben jij op zoek naar een eettafel? Maar weet je nog niet wat je het mooist vindt? Overweeg dan eens een zwart ovaal eettafel. Het voordeel van een ovale eettafel is dat de vorm speelser en ‘zachter’ is dan bij een rechthoekige langwerpige eettafel en dat je er meer mensen aan kwijt kunt dan bij een ronde tafel. Een zwarte ovale eettafel kun je dus zien als het beste van beide werelden! Een ander bijkomend voordeel is dat een eettafel ovaal geen scherpe hoeken heeft. Handig voor als je kleine kinderen hebt rondrennen!

Top 10 zwart ovaal eettafel

De juiste afmeting

Een eettafel kopen is vooral een kwestie van smaak. Echter een detail is wel erg belangrijk: de afmeting. Bij je keuze voor de juiste afmeting let je op de beschikbare ruimte en het aantal mensen dat je aan de tafel wilt laten zitten. De ovale eettafel zwart moet goed in de ruimte passen. Een te grote eettafel zorgt voor een kleine loopruimte. Bovendien kan de ruimte hierdoor kleiner lijken. Kies je voor een te kleine tafel, dan kan de tafel zelf wat ielig overkomen en ook dat maakt de ruimte kleiner. Je hebt dan natuurlijk wel voldoende loopruimte over.

Een tafel met een lengte van 160 cm is meestel passend voor vier eetkamerstoelen en dus vier volwassen om aan te zitten. Heb jij liever een ruimere tafel? Kies dan voor een lengte van minimaal 200 cm.

Materiaal tafelblad

Het tafelblad van een zwarte ovale eettafel is meestal van hout. Hierbij heb je echter vele verschillende keuzes. Mangohout is populair, maar ook eiken behoort tot de opties. Ben je op zoek naar een tafelblad dat net dat beetje extra heeft? Bekijk dan eens de mogelijkheden van een zwarte visgraat tafel.

De poten

Bij een ovale eettafel zit de poot bijna altijd in het midden. Op die manier kun je er makkelijk met meerdere mensen omheen zitten zonder dat er iemand echt last heeft van de poten. Bij een zwart blad kun je kiezen voor bijpassende zwarte poten, maar ook andere kleuren zijn soms mogelijk.

de poten bij een zwart ovaal eettafel zijn meestal gemaakt van metaal en dan staal. Maar er zijn ook andere opties zoals ijzer of hout.

Zwart in huis
Logo