Zwart tafelkleed

Zwart is misschien niet de eerste kleur waar je aan denkt bij het kopen van een nieuw tafelkleed, maar wist je dat een zwart tafelkleed een luxe en stylish uitstraling heeft? Zeker rondom Kerst en voor Nieuw Jaar kan een zwart tafelkleed je eettafel extra mooi maken. Leuk om bijvoorbeeld te combineren als je zwarte kerstballen of zelfs een zwarte kerstboom hebt! Het gebruik van een tafelkleed zorgt voor extra warmte. Bovendien heeft het als bijkomend voordeel dat het je tafel beschermt tegen vlekken. Je kunt dan het beste een zwart tafellaken gebruiken want hierop zie je een stuk minder vlekken dan bij lichtere varianten.

Onze Top 10 voor zwart tafelkleed

Waar moet je op letten bij het kopen van een tafelkleed zwart?

Vorm

Ben je op zoek naar een tafelkleed, bedenk dat eerst even welke vorm je nodig hebt. Als je een ronde eettafel hebt, dan is een zwart rond tafellaken natuurlijk het beste. Voor een langwerpige eettafel is een rechthoek tafelkleed goed en als je een ovale eettafel hebt dan kun je kiezen voor of een rond tafelkleed zodat er meer overhangt of een rechthoekig tafelkleed zodat er op bepaalde punten minder stof overhangt.

Maat

Als je op zoek gaat naar het voor jou perfecte tafelkleed zwart, dan is de belangrijkste stap dat je de juiste afmeting kiest. Meestal wil je dat een tafellaken aan beide kanten zo ongeveer 20 centimeter overhangt. In dat geval pakt je de lengte van de tafel of de doorsnee en tel je daar 2 x 20 cm bij op zodat het aan beide kanten gelijk is. Wil je liever een kortere flap, kies dan voor 2 x 15 cm overhang of met een ruime flap 2 x30 cm overhang.

Materiaal

De meeste tafelkleden zwart zijn gemaakt van katoen. Het voordeel van katoen is dat deze stof lang zijn kleur blijft behouden. Bovendien kun je een zwart tafelkleed katoen makkelijk wassen, blijft het zijn vorm behouden in de was en kun je het daarna ook makkelijk strijken! Linnen is een andere optie. Maar zeker bij een zwart tafellaken zie je dit materiaal minder vaak.

Daarnaast kun je nog kiezen voor een pvc-kleed. Dit kun je makkelijk afwassen en beschermt je tafel nog beter. Dit wordt ook wel een tafelzeil genoemd.

Zwart tafelkleed wassen

Zoals we al aangeven kun je een zwart tafelkleed katoen makkelijk wassen. Je kunt hiervoor het beste wassen op 40 graden op een specifiek katoenprogramma. Op die manier was je warm genoeg om de (meeste) vlekken eruit te krijgen, maar is het niet té warm zodat de stof gaat krimpen. Stop je tafelkleed daarna liever niet in de droger, maar hang het op een wastoren. En hoe strakker je het ophangt, hoe minder strijkwerk je daarna hebt!

Zwart in huis
Logo