Zwarte kerstboom

Een zwarte kerstboom kan een echte eye-catcher in je woonkamer zijn tijdens de kerst. Zwart kan namelijk als een sjiekere en luxere versie gezien worden dan groen. Ook kunnen de kerstballen en andere versieringen beter afsteken tegen de zwarte achtergrond.

As jij een zwarte kerstboom wilt kopen, dan is er een hele grote kans dat je een zwarte kunstkerstboom wilt kopen, een echte boom is namelijk altijd groen. Maar kunstkerstbomen zijn er natuurlijk in alle kleuren en verdient dus ook een plekje op Zwartinhuis.nl.

Waar moet je op letten bij het kopen van een kerstboom zwart?

Allereerst is het belangrijk om te kijken welke afmeting je wilt. Een te grote kerstboom kan teveel plek innemen in je woonkamer. Hierdoor kun je bijvoorbeeld lastig langslopen of voelt de kerstboom heel groot en de rest van de kamer heel klein aan. Maar je wilt ook niet een zwarte kunstkerstboom die te klein is, dan valt hij een beetje tegen. Schat dus eerst goed in wat de juiste afmeting is voor bij jou in de kamer. Let hierbij zowel op de hoogte als op de diameter van de beoogde boom.

Top 10 Grote zwarte kunstkerstbomen

1
Zwarte kunst kerstboom/kunstboom 150 cm - Kunst kerstbomen / kunstbomen
Hoogte: 150 cm | Exclusief lampjes
| Ø 0 cm | Materiaal: Kunststof
Nu bekijken Bol.com
2
Zwarte kerstboom - 150cm - Koller
Hoogte: 150 cm | Exclusief lampjes
| Ø 100 cm | Materiaal: PVC
Nu bekijken Bol.com
3
Vidaxl Kunstkerstboom Met Standaard 240 Cm Pvc Zwart
Creëer tijdens de feestdagen een magische sfeer in je huis of tuin met deze zwarte kunstkerstboom!
Nu bekijken Blokker.nl
4
Royal Christmas - Zwarte Kerstboom Maine - 150 cm - inclusief LED-verlichting
Hoogte: 150 cm | Inclusief lampjes | Ø 100 cm | Materiaal: PVC
Nu bekijken Bol.com
5
Mara Kunstkerstboom - Inklapsysteem - Kerstmis - Metalen frame - Zwart - 180
Hoogte: 180 cm | Exclusief lampjes
| Ø 0 cm | Materiaal: PVC | Metaal
Nu bekijken Bol.com
6
A Perfect Christmas Teddy Kunstkerstboom - Zwarte sneeuw - 180cm
Hoogte: 180 cm | Exclusief lampjes
| Materiaal: PVC
Nu bekijken Bol.com
8
vidaXL Kunstkerstboom met standaard half 180 cm PVC zwart
Hoogte: 180 cm | Inclusief lampjes | Materiaal: PVC
Nu bekijken Bol.com
9
vidaXL zwarte kerstboom 180 cm - smal
Hoogte: 180 cm | Exclusief lampjes
| Materiaal: PVC
Nu bekijken Bol.com
10
Royal Christmas - Kunstkerstboom - Maine Zwart - 180 cm - inclusief LED-verlichting
Hoogte: 180 cm | Inclusief lampjes | Ø 116 cm | Materiaal: PVC
Nu bekijken Bol.com

Top 5 Zwarte kerstboom met verlichting

Zwart kerstboompje

Je kunt natuurlijk ook voor een schattig klein zwart kerstboompje gaan. Deze zijn meestal minder dan 50 cm hoog en worden ook wel een tafelmodel genoemd. Dit staat bijvoorbeeld leuk op een tafel met een zwart tafelkleed. Een zwarte kerstboom klein voor op de vloer begint meestal rond de 120 cm.

Met of zonder verlichting

Bij de aankoop van je kunstkerstboom kun je kiezen of je een zwarte kerstboom met verlichting of zonder koopt Het voordeel is dat bij sommige zwarte kunstkerstbomen met verlichting de lampjes al helemaal op hun plek zetten. Dit scheelt je heel veel werk in het opzetten van de kerstboom. Een nadeel kan echter zijn bij een kerstboom met verlichting dat wanneer een lampje stuk gaat de rest ook niet meer werkt en dat je dit niet kunt vervangen omdat de lampjes aan de takken bevestigd zijn.

Energieverbruik

Energieverbruik is natuurlijk een hot onderwerp op dit moment. Of je nu kiest voor losse lampjes of een zwarte kunstkerstboom met lampjes, zorg ervoor dat je het energielabel bekijkt en controleert of ze zuinig genoeg zijn. Je wilt namelijk niet achteraf een verrassing krijgen van een te hoge energierekening. Voor als je een zwarte kerstboom met verlichting in één koopt is het slim om vooraf het verbruik te checken.

Kwaliteit zwarte kerstboom

Als je de boom online koopt, dan is het lastig in te schatten, maar kwaliteit is wel een heel belangrijk onderdeel van de kunstkerstboom. Het grote voordeel van een kunstkerstboom kopen online is echter dat de keuze vele malen groter is dan wanneer je naar een tuincentrum gaat. En gelukkig kun je meestal ook reviews lezen. Kwaliteit heeft te maken met onder andere de dikte van de takken en naalden. Maar ook de stevigheid van de boom en dan met name ook de standaard is van belang. De takken worden gemaakt van PVC en dit moet van een zware kwaliteit zijn. Ook de mate van detail van de takken en naalden van de zwarte kunstkerstboom is van belang bij het inschatten van de kwaliteit. De voet is meestal gemaakt van metaal, staal.

Hoe meer detail en hoe zwaarder de kwaliteit van de boom, hoe duurder deze is. Echter hoe beter de kwaliteit, hoe langer de boom dan ook zal meegaan. Voor je eigen portemonnee en voor het milieu is het daarom vaak beter om eenmalig een duurdere kunstkerstboom te kopen die flink wat jaren meegaat dan een boom die na een jaar of twee, drie alweer weggegooid moet worden.

Kunstkerstboom opzetten

Ook de constructie van de zwarte kunstkerstboom is belangrijk. Op die manier weet je of deze makkelijk in elkaar te zetten. Vaak wordt er gewerkt met een zogenaamde scharnierconstructie of parapluconstructie. De boom bestaat meestal uit die delen: de onderkant met losse of vaste voet, het middelste gedeelte en de top. Bij de meeste varianten zitten de takken al vastgemaakt aan de stam. Soms zijn echter de takken los en moet je deze één voor één op hun plek steken.

Een klein zwart kunstkerstboompje bestaat meestal maar uit één deel en koop je kant en klaar zodat je zelf niks meer in elkaar hoeft te zetten.

Zwarte kerstboom kopen? Kies brandwerend!

Gelukkig worden tegenwoordig geen echte kaarsen meer in de boom gebruikt zoals vroeger het geval was, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Bovendien worden er met kerst nog altijd wel heel veel kaarsen gebruikt en ook led-lampjes kunnen vlamvatten. Door te kiezen voor een brandwerende kerstboom wordt het vuur vertraagd en zorg je ervoor dat het vuur minder snel op de boom overslaat en dus groter wordt. Een brandwerende zwarte kerstboom herken je aan het NEN 71-2 certificaat.

Zwart in huis
Logo