Zwarte marmeren eettafel

Ben je op zoek naar een echte eye catcher in je eetkamer of keuken? Kies dan voor een zwarte marmeren eettafel! Marmer is sinds een paar jaar weer helemaal terug van weggeweest! Geen wonder, deze natuursteen straalt luxe uit! Zo ook bij de zwarte marmeren eettafel, deze staat garant voor luxe en stijl. Als je op zoek gaat naar een zwarte marmeren eettafel, dan zijn er een aantal belangrijke keuzes die je moet maken. In dit artikel helpen we je om de marmeren eettafel te kiezen die perfect past in je huis.

Onze Top 10 eettafel marmer zwart

Waar op letten bij het kopen van een zwarte marmeren tafel?

1. Kies het juiste soort marmer

Niet alle zwarte marmeren tafels zijn hetzelfde. Er zijn verschillende soorten zwart marmer beschikbaar, elk met zijn eigen unieke kenmerken en prijsklassen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende soorten zwarte marmeren tafels:

Nero Marquina

Nero Marquina is een van de meest populaire zwarte marmersoorten. Het heeft een diepe zwarte kleur met witte aderen die elegantie en contrast toevoegen aan de tafel. Nero Marquina is meestal geprijsd in het middensegment en is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een stijlvolle en betaalbare zwarte marmeren eettafel.

Absolute Black

Absolute Black marmer is, zoals de naam al doet vermoeden, volledig zwart van kleur zonder enige aderen of patronen. Dit geeft een strakke en moderne uitstraling aan de marmeren eettafel zwart. Het is meestal duurder dan Nero Marquina vanwege de uniforme kleur en de zeldzaamheid van dit marmer.

Black Galaxy

Black Galaxy marmer heeft een zwarte achtergrond met gouden, glinsterende spikkels. Het biedt een unieke en luxueuze uitstraling. Deze eettafels marmer zijn meestal aan de prijzige kant vanwege de zeldzaamheid en visuele aantrekkingskracht van het marmer.

Bij het kiezen van het type zwarte marmer voor je eettafel is het belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke smaak, budget en de stijl van je eetkamer.

2. De afmetingen van je marmeren tafel

De grootte van je eetkamer en het aantal mensen dat regelmatig aan de tafel zal zitten, bepalen de juiste afmetingen van je zwarte marmeren eettafel. Hier moet je vooraf goed over na denken voordat je een tafel uitkiest

Ruimte in de eetkamer

Meet de beschikbare ruimte in je eetkamer zorgvuldig voordat je een marmeren tafel zwart koopt. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is om de tafel comfortabel te plaatsen en dat er voldoende ruimte is voor stoelen en beweging rond de tafel.

Aantal zitplaatsen

Het is goed om te bedenken met hoeveel personen je aan zwarte tafel wilt zitten. Ga je voor een kleinere vierpersoonstafel of liever zes of zelfs acht? Je keuze heeft ook invloed op de vorm van je tafel want met vierpersonen zou je sneller voor een ronde marmeren eettafel kunnen kiezen om een knussere uitstraling te geven aan je woonkamer.

Vorm

Daarnaast is dus ook de vorm belangrijk. Voor vier personen kan een zwarte ronde eettafel leuk zijn, maar voor meer personen wordt dit als snel te groot. In dat geval kies je voor een rechthoekige of een marmeren ovale zwarte eettafel. Het voordeel van ovaal is dat je er makkelijk meerdere mensen aan kwijt kunt dan bij een ronde tafel, maar de vorm organischer is dan bij een rechthoekige tafel. Een bijkomend voordeel van een ovale marmeren tafel is dat er geen scherpe hoeken aan zitten waar kinderen (en volwassenen) zich pijn aan kunnen doen.

3. De kwaliteit van het marmer

De kwaliteit van het marmer is een belangrijke factor bij het kopen van een zwarte marmeren eettafel. Hier zijn enkele aspecten waar je op moet letten:

Marmerdikte

Controleer de dikte van het marmeren blad. Hoe dikker het marmer, hoe duurzamer en stabieler de tafel zal zijn. Dik marmer kan ook beter bestand zijn tegen stoten en krassen.

Afwerking

Let op de afwerking van het marmeren blad. Een gepolijste afwerking geeft een glanzende uitstraling en is gemakkelijker schoon te maken, maar kan gevoeliger zijn voor krassen. Een gezoete afwerking heeft een matte uitstraling en is beter bestand tegen krassen, maar kan meer onderhoud vereisen.

Onvolkomenheden in het marmer

Marmer is een natuurproduct dus onvolkomenheden komen heel vaak voor en kan soms best een vet effect geven. Maar ernstige onvolkomenheden wil niemand hebben in zijn zwarte marmeren eettafel. Daarom adviseren we je om het marmer te inspecteren op zulke onvolkomenheden, zoals barsten, breuken of vlekken. Dit is vaak namelijk niet zo mooi en kan ook nog eens de stabiliteit van de tafel beïnvloeden.

4. Waar ligt het marmeren blad op?

Naast het marmeren blad is de ondersteuning van de eettafel erg belangrijk. De tafel moet stevig en stabiel zijn om te voorkomen dat hij wiebelt of instabiel aanvoelt. Dit hangt van twee dingen af:

De tafelpoten

Het is belangrijk om te bedenken wat voor een soort poten je onder de marmeren eettafel zwart wilt. Hierbij is niet alleen de looks belangrijk, maar ook de functionaliteit. Zijn de poten zo gepositioneerd zodat je makkelijk je benen kwijt kunt? Controleer het type tafelpoten en hoe ze zijn bevestigd aan het zwarte marmeren blad. Roestvrijstalen of metalen poten bieden over het algemeen meer stabiliteit dan houten poten. Daarnaast kunnen ze een industriële look aan de tafel geven. Zorg ervoor dat de poten stevig zijn bevestigd en goed zijn ontworpen om het gewicht van het marmer te dragen.

Ondersteuningsbalken

Sommige grotere marmeren eettafels hebben ondersteuningsbalken of balken onder het tafelblad om extra stabiliteit te bieden. Ook hier is het weer handig om deze te controleren.

5. Onderhoudsvereisten

Marmeren eettafels zijn prachtig, maar het is een natuurproduct dat helaas snel kan beschadigen. Hieronder bespreken we de punten waar jij op moet letten als je een marmeren eettafel goed wilt onderhouden.

Afdichting

Marmer is poreus (luchtbellen in het materiaal) en kan vlekken absorberen als er gemorst wordt. Het is dus belangrijk om je zwarte marmeren eettafel regelmatig te verzegelen met een marmeren afdichtmiddel om vlekken te voorkomen. Hoe vaak je moet afdichten hangt af van het gebruik van de tafel, maar we raden je aan om dit minstens één keer per jaar te doen.

Dagelijkse schoonmaken

Reinig je marmeren tafel zwart dagelijks met een zachte, vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen, schuurmiddelen of zure stoffen, omdat deze de bovenste laag van het marmer kunnen beschadigen. In plaats daarvan kun je een mild afwasmiddel gebruiken met warm water. Neem de tafel daarna af met een droge doek.

Bescherming tegen krassen

Plaats placemats of onderzetters onder servies, glazen en bestek om krassen op het marmeren blad te voorkomen. Krassen kunnen moeilijk te herstellen zijn dus het zou zonde zijn om hier geen placemats voor te gebruiken of een zwart tafelkleed.

6. De prijs

Een zwarte marmeren eettafel kan variëren in prijs, afhankelijk van het type marmer, de afmetingen en de kwaliteit. Het is dus belangrijk om een budget vast te stellen voordat je gaat winkelen en je daaraan te houden. Bedenk ook dat er naast de prijs van de tafel ook extra kosten kunnen zijn, zoals levering en onderhoud.

7. Stijl en interieur

Last but not least, denk na over hoe de zwarte marmeren eettafel past bij de stijl en het interieur van je eetkamer. Marmer heeft een tijdloze uitstraling en kan zowel voor moderne als klassieke interieurs worden gebruikt. Kies een tafel die past bij de kleuren en stijlen van je eetkamer om een samenhangende look te creëren.

Koop de zwarte marmeren eettafel die past in jouw eetkamer

Bij het kopen van een zwarte maremeren eettafel is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, zoals het type marmer, voor hoeveel personen, het ontwerp, het onderhouden ervan en natuurlijk de prijs. Met onze tips vind je de perfecte marmeren eettafel zwart die bij je huist past en waarmee je elke keer weer in stijl met ze alle kan eten!

En heb je de perfecte tafel gevonden? Vergeet dan ook niet een paar mooie stoelen erbij aan te schaffen, zoals bijvoorbeeld kuipstoelen.

 

Zwart in huis
Logo