Zwarte prullenbak

Een zwarte prullenbak hoeft al lang niet meer in een hoekje van je badkamer of keuken te staan. Tegenwoordig mag de prullenbak zwart namelijk een echte eye catcher in je interieur zijn! Wat denk je bijvoorbeeld van de Brabantia newicon zwart, een echte design klassieker? En kies je dus voor de zwarte pedaalemmer of liever toch een zwarte sensor prullenbak? Bekijk hier alle zwarte prullenbakken of lees eerst onderaan de pagina waar je op moet letten bij het kopen van de juiste prullenbak.

Top 10 zwarte prullenbakken keuken

De beste Brabantia prullenbakken zwart

Brabantia is al jaren hét merk in Nederland voor prullenbakken en andere huishoudelijke producten. Als je kiest voor een zwarte Brabantia prullenbak, dan kies je voor kwaliteit, design en duurzaamheid. Brabantia biedt een grote verscheidenheid prullenbakken aan, de meeste zijn echter voor in de keuken. Echte designklassiekers zijn de Bo touch bin, newIcon pedaalemmer en de normale touch bin.

1
Brabantia NewIcon Prullenbak - 3 l - Matt Black
Mooie designklassier voor op de badkamer of het toilet
Nu bekijken Bol.com
2
Brabantia NewIcon Prullenbak - 12 l - Matt Black
24 x 40 x 25,1 cm (BxHxD) | 12 liter
Nu bekijken Bol.com
3
Brabantia NewIcon Prullenbak - 30 l - Matt Black
30 x 67,5 x 29,3 cm (BxHxD) | 30 liter
Nu bekijken Bol.com
4
Brabantia Touch Bin Prullenbak - 60 l - Matt Black
40,1 x 71,5 x 40 cm (BxHxD) | 60 liter
Nu bekijken Bol.com
5
Brabantia Bo Touch Bin Prullenbak - 2 x 30 l - Matt Black
54,5 x 65,6 x 31,2 cm (BxHxD) | 60 liter
Nu bekijken Bol.com

Leuke zwarte prullenbak badkamer

De badkamer is nog zo’n plek in huis waar een leuk zwart prullenbakje onmisbaar is! Kies voor een klein prullenbakje zwart van 3 of 5 liter. Het makkelijkste is om te kiezen voor een pedaalemmer zodat je het makkelijk met je voet kunt openen. Als je dan toch bezig bent, vergeet ook niet eentje te kopen voor op de wc.

2
Five pedaalemmer 3 liter met Bamboe Deksel - Zwart
Kleine pedaalemmer voor op het toilet met bamboe deksel
Nu bekijken Bol.com
3
Brabantia NewIcon Prullenbak - 3 l - Matt Black
Mooie designklassier voor op de badkamer of het toilet
Nu bekijken Bol.com
4
QUVIO Afvalemmer open - 12 Liter -Zwart
Door de open bovenkant handig om snel wat weg te gooien
Nu bekijken Bol.com
5
Relaxdays pedaalemmer 3 liter - metaal - Zwart
Leuk retro design voor op de badkamer of het toilet
Nu bekijken Bol.com

Onze favoriete prullenbakken zwart uitgelicht

1. Homra Nexo sensor prullenbak 72 liter

Homra Nexo Afvalemmer met Sensor 72 Liter (48+12+12 Liter) – Zwart

De Homra Nexo Zwart met 72 liter inhoud is een stijlvolle prullenbak die aan de bovenkant eenvoudig geopend kan worden met de sensor. Hierdoor kan je ook met volle handen, jouw afval snel weggooien. Dankzij de drie handige emmers, is afval scheiden nog nooit zo makkelijk geweest. Zo wordt een bijdrage leveren aan het milieu natuurlijk wel heel eenvoudig!

Daarnaast is deze prullenbak ideaal voor een groter gezin, met een inhoud van 72 liter kan je al jouw afval gemakkelijk kwijt. De prullenbak lijkt qua prijs wat aan de hoge kant, maar hiervoor heb je wel een prullenbak van hoge kwaliteit!

 

 

 

2. Brabantia Bo Touch Bin 2×30 liter zwart

Brabantia Bo Touch Bin – 2 x 30 liter – Zwart

De Brabantia Bo Touch Bin met 2 vakken van 30 liter een handige prullenbak waarmee je eenvoudig jouw afval kan scheiden. Je plaatst de compacte prullenbak daarbij gemakkelijk tegen de muur of in een hoekje. Hierdoor is er in elke keuken het perfecte plekje te vinden. Daarbij is de deksel licht te openen dankzij het soft touch open- en sluitsysteem. Hierdoor kan je al met een lichte aanraking de prullenbak openen. Dit is fijn wanneer je wat afval in je handen hebt.

Deze Brabantia zwarte prullenbak valt in het hogere prijsklassement. Echter hiervoor koop je een kwalitatief goede prullenbak zwart met 10 jaar garantie.

 

 

3. EKO X-Cube pedaalemmer zwart 45 liter

EKO X-Cube Pedaalemmer 45 Liter – Zwart

De EKO X-Cube pedaalemmer zwart heeft extra groot voetpedaal. Hierdoor kan je de prullenbak nog makkelijker vanuit verschillende posities openen. Ideaal wanneer je veel afval in één keer wilt weggooien. De inhoud van 45 liter maakt de prullenbak zwart ideaal voor kleinere gezinnen. De nare geurtjes worden binnengehouden door de afdichtingsring en de ingebouwde geurfilter. Zo blijft jouw keuken fris en hygiënisch.

Dankzij de compacte vorm van deze rechthoekige prullenbak, kun je de EKO X-Cube daarnaast langs elke muur of in elk hoekje van de keuken plaatsen. Deze prullenbak met strak design behoort samen met de bovenstaande prullenbakken in het hogere klassement.

 

 

4. Brabantia Touch Bin 60 liter zwart

Brabantia prullenbak zwart Touch Bin 60 liter – Matt Black

De Brabantia Touch Bin heeft een handige grote opening waarin je veel afval in één keer kan weggooien zonder te morssen. Zo houd je jouw keuken op een makkelijke manier schoon. Deze mat zwarte prullenbak 60 liter is ideaal voor een groter gezin of huishouden. Helaas is afval scheiden in deze prullenbak niet mogelijk, hij bevat maar één emmer.

Dankzij de ronde vorm kan je de prullenbak gemakkelijk in een hoekje plaatsen. Hierdoor neemt deze zwarte vuilnisbak niet zoveel ruimte in. De prullenbak is goed geprijsd. Hiervoor krijg je een mooie familie prullenbak met grote inhoud. Hij valt dan ook in het gemiddelde prijsklassement.

 

 

5. Curver Roll Bullet Bin afvalbak zwart 50 liter

Curver Roll Bullet Bin afvalemmer 50 l

De Curver Roll Bullet Bin is een zwarte afvalemmer voor een hele mooie prijs. Ideaal dus, ook als je een wat kleiner budget hebt. De deksel kan eenvoudig open worden gerold. Hiervoor heb je niet veel kracht nodig waardoor deze ook door de jongere gezinsleden goed te bedienen is. Dankzij de grote opening kan je al jouw afval in één keer weggooien. Hierdoor hoef je niet steeds op en neer te lopen, ideaal! De ronde vorm maakt de prullenbak makkelijk te plaatsen in hoekjes en geeft jouw keuken daarnaast een speelse look.

Dit is een handige, goedkope zwarte prullenbak die ook nog eens makkelijk schoon te maken en te verplaatsen is!

 

 

 

6. Brabantia NewIcon pedaalemmer 30 liter

Brabantia NewIcon Pedaalemmer 30 Liter – Matt Black

De Brabantia NewIcon pedaalemmer heeft een handig voetpedaal waardoor je jouw afval zelfs met volle handen kan weggooien. De deksel sluit vervolgens soepel en zonder geluid dankzij de speciale soft-closure techniek. Hierdoor heb je geen onnodige herrie in jouw huis. Met zijn 30 liter is de inhoud wat aan de kleinere kant, dit maakt hem ideaal voor een klein huishouden. De kunststof binnenemmer kun je er makkelijk uit halen om de vuilnizak te verwisselen of de binnenkant schoon te maken. De ronde en compacte vorm zorgt er daarnaast voor dat deze in elke keuken past.

Voor een zacht prijsje heb je de prullenbak al in huis. Dit zorgt ervoor dat de prijs/kwaliteit verhouding uitstekend is. De pedaalemmer is dus ook goed betaalbaar wanneer je een beperkt budget hebt.

 

 

7. Homra Maxer zwarte pedaalemmer 3×20 liter

Homra Maxer Pedaalemmer 60 Liter (3×20 Liter) – ZwartDe Homra Maxer pedaalemmer met 3 vakken is ideaal wanneer je graag jouw afval wilt scheiden. De drie vakken zijn allemaal afzonderlijk te openen dankzij hun eigen voetpedalen. Hierdoor verspreid je niet onnodig vieze geurtjes wanneer je slechts één bak nodig hebt. De zwarte prullenbak 60 liter is een rechthoekige brede prullenbak kan je gemakkelijk langs de muur plaatsen. Deze zal niet ver je keuken insteken dankzij het compacte design. Voor een mooie prijs kan je de Homra Maxer al in huis, deze valt dan ook in het gemiddelde prijsklassement. Hiermee heb je een prullenbak van hoge kwaliteit en grote inhoud.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8. Homra Fonix zwarte sensor prullenbak 50 liter

Homra Fonix Sensor Afvalemmer 50 Liter – Zwart

De Homra Fonix is eenvoudig te openen met een sensor, ideaal wanneer je jouw handen vol hebt met afval. Daarbij sluit de deksel weer automatisch. Dankzij de touchloze sensor houd je jouw keuken hygiënisch en schoon. De prullenbak is niet geschikt om afval te scheiden en heeft maar één emmer. Met een inhoud van 50 liter is de prullenbak echter prima te gebruiken in een gemiddeld huishouden.

Ook de prijs is daarnaast erg mooi, deze mat zwarte prullenbak 50 liter valt in het middensegnment. Naast een stijlvolle aanwinst voor jouw keuken is hij ook nog eens van goede kwaliteit.

 

 

9. Wesco One Boy pedaalemmer 40 liter

Wesco One Boy Pedaalemmer 40 Liter – Zwart

De Wesco One Boy pedaalemmer is met zijn retro look een echte aanwinst voor jouw keuken. De prullenbak is het strak design gemakkelijk tegen een muur of in een hoek te plaatsen. Met het voetpedaal open je de zwarte pedaalemmer ook met volle handen. Ideaal wanneer je veel afval in één keer wilt weggooien. Dit is namelijk heel goed mogelijk dankzij de grote opening.

De Wesco One Boy is een luxe zwarte prullenbak en valt dan ook in de hogere prijsklasse.

 

 

 

10. Brabantia Bo Touch Bin 11+23 liter

Brabantia Bo Touch Bin 11+23 liter

Met de Brabantia Bo Touch Bin heb je een strakke en stijlvolle prullenbak voor in jouw keuken. De twee bakken met een verschillende inhoud maken afval scheiden heel eenvoudig. De totale inhoud komt neer op 33 liter. Dit maakt hem wel wat minder geschikt voor de grotere huishoudens. Voor de kleine huishoudens en keukens is dit formaat echter weer perfect. De prullenbak is daarom ruimte besparend en kan gewoon tegen de muur geplaatst worden. Hierdoor benut je jouw kostbare ruimte in de keuken optimaal. Dankzij de touch opening, opent de prullenbak daarnaast al bij de lichtste aanraking. Dit is ideaal wanneer je handen al vol hebt met afval. De prullenbak valt in het hogere prijsklassement. Hiermee haal je dan wel een goede prullenbak van hoge kwaliteit in huis!

 

 

Waar moet je op letten bij het kopen van een zwarte prullenbak?

Als je de voor jou beste prullenbak zwart wilt kopen, dan zijn er een aantal criteria waar je op moet letten.

Ruimte

In welke ruimte wil je de prullenbak gaan gebruiken? In de keuken heb je namelijk een vele grotere prullenbak nodig dan in de badkamer. Ga je verhuizen en je huis helemaal opnieuw inrichten? Dan is het leuk om voor in alle ruimtes dezelfde prullenbak te kopen. Dit kan bijvoorbeeld met de Brabantia NewIcon zwart. Deze is in verschillende afmetingen verkrijgbaar zodat je deze kunt kopen voor de keuken, badkamer en toilet.

De inhoud

Aan de hand van de ruimte bepaal je dus ook de inhoud. Heb je een zwarte prullenbak keuken nodig? Dan is ongeveer 30 liter voldoende voor een één of twee persoonshuishouden. Ben je met drie of meer mensen? Kies dan voor minimaal 50 liter. Een zwart prullenbakje badkamer heeft meestal een inhoud tussen de 3 en 10 liter. Hetzelfde geldt als je een klein prullenbakje op het toilet wilt hebben.

Afval scheiden

Afval scheiden gebeurt steeds meer. Zeker als je kiest voor een prullenbak in de keuken, dan kan het handig zijn om eentje te kiezen met 2, 3 of zelfs 4 aparte bakken zodat afval scheiden heel makkelijk wordt.

Vrijstaand

Nog een afweging die je moet maken als je op zoek bent naar een zwarte prullenbak voor in de keuken, wil je inbouw of vrijstaand? In de keuken wordt er ook vaak voor een inbouwprullenbak voor in het keukenkastje gekozen. Op die manier is de prullenbak mooi uit het zicht! Het nadeel is wel dat je hiervoor meestal een keukenkastje moet opofferen. Daarom kiezen de meeste mensen toch voor een losse zwarte vuilnisbak. En een zwarte prullenbak staat stijlvol in elke keuken!

Openen

Kies je niet voor een inbouwprullenbak? Bedenk dan hoe je je vrijstaande prullenbak het liefste opent. Kies je voor een zwarte pedaalemmer of toch liever openen via een zwarte sensor prullenbak? Ook “ouderwets” openen met de hand, door licht op de deksel te drukken behoort tot de mogelijkheden. Alleen houd er wel rekening mee dat het meestal handiger is om je handen vrij te houden voor afval, dus dat  je misschien liever je prullenbak praktisch opent met je voet of via een sensor.

Materiaal

Na al deze functionele wensen kun je gaan kijken naar het uiterlijk. Zwarte prullenbakken kunnen van verschillende materialen gemaakt worden.

  • Zwarte RVS prullenbak. Roestvrij staal of  RVS komt veel voor omdat het mooi uitziet, bovendien is het lichtgewicht en duurzaam. Zwarte pedaalemmers RVS ogen vaak luxer, maar zijn ook meestal wat duurder.
  • Kunststof is bijvoorbeeld goedkoper en makkelijker te onderhouden.

Vorm

Dan nog de looks. Wil jij een rond model of toch liever een vierkante of smalle prullenbak zwart voor in dat ene hoekje?

Zwart in huis
Logo