Zwarte snijplank

Ben jij op zoek naar een zwarte snijplank voor in de keuken? Door het gebruik van een snijplank voorkom je dat het aanrecht of de tafel beschadigd wordt. Wij zetten onze favorieten exemplaren voor je op een rij.

Onze Top 10 Zwarte snijplanken

1
Zwarte glazen Snijplank - Marmeren Motief: 40 x 30 cm - UV Gelaagd Glas - Anti-Slip
Materiaal: Glas | 40 x 30 x 0,5 cm (lxbxd) | 1-delig
Nu bekijken Bol.com
3
Inno Cuisinno Snijplankenset BASIC - set a 4 stuks - 25x15cm - zwart
Materiaal: Kunststof | 25 x 15 x 7 cm (lxbxd) | Vaatwasserbestendig | 4-delig
Nu bekijken Bol.com
5
Krumble Snijplankenset van 3 stuks - Zwart - vaatwasbestendig
Materiaal: Kunststof | 36 x 25 x 2 cm (lxbxd) | Vaatwasserbestendig | 3-delig
Nu bekijken Bol.com
10
JosephJoseph Folio Steel - Snijplankenset In Houder - Groot - Set van 5 Stuks - Zwart
Materiaal: Kunststof | 35,5 x 26,5 x 2,6 cm (lxbxd) | Vaatwasserbestendig | 4-delig
Nu bekijken Bol.com

JosephJoseph snijplank zwart

JosephJoseph snijplank zwart

JosephJoseph is een bekend merk voor zwarte snijplanken die van kunststof gemaakt zijn. Hun bekendste snijplank bestaat uit een set van verschillende kleuren zodat je per kleur een bepaald soort eten kunt snijden. Handig als je bijvoorbeeld de kip altijd op een andere plank wilt snijden dan de groente. Nasst deze JosephJoseph snijplank zwart set heeft dit merk ook een opvouwbare snijplank. Na het snijden kun je de zijkanten omhoog klappen zodat je niet knoeit als je bijvoorbeeld de kruiden in de pan gooit of het afval weggooit in de prullenbak.

 

 

Waar moet je op letten bij het kopen van zwarte snijplanken?

De voordelen van de kleur zwart

Een snijplank zwart heeft als voordeel dat je er minder op ziet dan andere, lichtere kleuren. Waar je al gauw snedes krijgt van het mes die vies kunnen worden, zie je dat bij zwart een stuk minder. Bovendien kleurt het mooi als je andere zwarte accessoires in de keuken hebt zoals een keukenrolhouder of kruidenrek.

Materiaalkeuze bij een snijplank

In principe heb je bij het kopen van een snijplank keuze uit te twee soorten materialen: hout en kunststof. Ondanks dat bij een zwarte snijplank hout minder vaak voorkomt, zetten we toch de voor- en nadelen van beide materialen voor je op een rij

Houten snijplank

Een houten snijplank is een natuurproduct en heeft bij vele mensen de voorkeur. Dit komt omdat het hout je messenset minder beschadigd. Bovendien wordt een houten snijplank ook wel vaker op het aanrecht getoond als een eye-catcher. Bamboe is het meest gebruikte materiaal voor een houten snijplank. Het nadeel van hout is wel dat het sneller beschadigd en dat het lastiger schoon te maken is. Zo is het af te raden om een zwarte houten snijplank in de vaatwasser te stoppen. Voor langer behoud raden we je aan de om de houten plank met de hand af te wassen.

Zwarte kunststof snijplank

Als je op zoek bent naar een snijplank zwwart dan kom je al snel uit bij kunststof. Kunststof wordt namelijk in alle kleuren gemaakt. Het voordeel van een zwarte snijplank kunststof is dat deze makkelijker schoon te houden is en daardoor hygiënischer. Zo kan de plank bijvoorbeeld gewoon in de vaatwasser. Ook zijn ze lichter en duurzamer omdat ze langer meegaan.

Glas

Ook van glas kom je af en toe een snijplank tegen. Het voordeel van een glazen snijplank is dat deze er mooi uitziet, zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een zwarte snijplank marmer look. Daarnaast kun je een snijplank glas makkelijk en hygiënisch schoonmaken. Het nadeel is wel dat glas hard is voor het mes, hierdoor kan het mes sneller bot worden.

Grootte en dikte

De grootte en dikte van de snijplank zijn belangrijk om rekening mee te houden, afhankelijk van je keukenbehoeften en de beschikbare ruimte. Een grotere snijplank biedt meer ruimte voor het snijden van grotere ingrediënten en is handig als je vaak grote maaltijden bereidt. Een compactere snijplank is handig als je een kleine keuken hebt en ruimte wilt besparen.

Wil je een snijplank kopen die langere tijd meegaat, dan is de dikte van het materiaal ook belangrijk. Een stevige snijplank is minimaal 2 cm dik. Op die manier maken oppervlakkige snedes geen verschil in de stevigheid en duurzaamheid van de zwarte snijplank. Ook zijn ze minder vatbaar voor kromtrekken of splijten. Dikkere snijplanken kunnen echter ook zwaarder zijn en moeilijker op te bergen.

Anti slip

Bij een zwarte snijplank kopen is het belangrijk om te letten op anti-slip eigenschappen. Snijden op een instabiele of glibberige snijplank kan gevaarlijk zijn. Sommige houten en plastic snijplanken hebben rubberen of siliconen voetjes die voorkomen dat ze verschuiven tijdens het snijden. Dit zorgt voor een stabiele en stevige snijplank om veilig op te snijden.

 

Zwart in huis
Logo